VIDEO | Medzinárodný deň školských knižíc na Strednej odbornej škole ekonomiky, hotelierstva a služieb Jána Andraščíka v Bardejove

1305x
13. November 2023
 Na Strednej odbornej škole ekonomiky, hotelierstva a služieb Jána Andraščíka v Bardejove sa konal Medzinárodný deň školských knižníc
Pozrite si našu reportáž
 
 Tento deň si pripomenuli  zaujímavou aktivitou.
 
„Témou dnešného podujatia alebo tohtoročného podujatia je - Školská knižnica vám dáva priestor, aby ste sa cítili výnimoční,“ vyjadrila sa Monika Dzubáková, učiteľka slovenské jazyka a literatúry.  
 
 Študenti poukázali na výnimočnosť postáv. (Zdroj: Ahoj TV)
 
Do projektu sa zapojilo 12 žiakov z rôznych ročníkov, niektorí z nich poukázali na výnimočnosť a fatálnosť literárnych postáv, ďalší otvorene a priamo hovorili o svojom talente či nadaní, ktorý ich priviedol k výnimočnosti.
 
„Ja som Anča zmija a predstavujem literárnu postavu. Ona bola hendikepovaná, takže chcela by som ukázať tým, že aj hendikepovaní ľudia sú taktiež výnimoční,“ povedala Vanessa Koščušková, študentka školy.
 
 Študentka školy s postavou Anča zmija (Zdroj: Ahoj TV)
 
„Mám napísaní text o výnimočnosti, pretože si myslím, že výnimočnosť je o neustálom napredovaní, otvorenosti mysle. A preto som veľmi rád, a myslím si, že nie som sám, aj všeobecne žiaci si ceníme, že sa dejú takéto aktivity na našej škole, lebo je dôležité najmä pre nás mladých zapájať sa do aktivít v škole aj mimo nej,“ prezradil Adam Jakubašek, študent školy.
 
 Študenti vyrozprávali príbehy (Zdroj: Ahoj TV)
 
Prišla som s tým, byť výnimočná ako spisovateľka, čiže píšem rôzne básne, príbehy a podobne. A práve preto by som chcela ukázať naším žiakom školy, že nech sa toho neboja, nech ukážu čo vedia, že aj bežný človek, dajme tomu ako ja, môže byť výnimočný tak ako aj oni,“ vyjadrila sa Dominika Pangrácová, študentka školy.
 
Študenti našli odvahu a vyrozprávanie ich príbehov pred ostatnými spolužiakmi bolo inšpirujúce a zároveň motivujúce, dôležité bolo tiež prebudenie ducha výnimočnosti.
(11:20, red)
Diskusia
Pridať komentár