Nad touto dopravnou nehodou lietali všetci svätí

6074x
14. November 2023
 Vodič prešiel do protismeru a spôsobil dopravnú nehodu
Dacia po zrážke (Zdroj: Polícia SR - Košický kraj)
 
Podľa doterajších zistení vodič, ktorý viedol Hyundai Tucson v smere od obce Zemplínska Teplica na obec Veľké Ozorovce, z doposiaľ nezistených príčin prešiel do protismernej časti vozovky, kde v čase, kedy predchádzal pred ním jazdiaci autobus, došlo k zrážke s oproti idúcim osobným motorovým vozidlom zn. Dacia.
 
Po náraze ešte vozidlo zn. Dacia narazilo ľavej stredovej časti autobusu Vodič Dacie ostal po zrážke zakliesnený vo vozidle, po vyslobodení príslušníkmi HaZZ si ho do svojej opatery prevzala posádka RZP, ktorá ho transportovala do nemocnice. Podľa predbežnej lekárskej správy vodič utrpel zranenia, ktoré si vyžiadajú predpokladanú dobu liečenia a práceneschopnosti viac ako 42 dní. Vodič vozidla zn. Hyundai utrpel pri dopravnej nehode iba ľahké zranenia, vyžadujúce si predbežne 10 dňovú dobu liečenia.
 
 Auto narazilo aj do autobusu (Zdroj: Polícia SR - Košický kraj)
 
Vodičovi Dacie bol na zistenie prítomnosti alkoholu alebo iných návykových látok v nemocnici odobratý biologický materiál. Vykonanou dychovou skúškou nebola zistená prítomnosť alkoholu ani u vodiča autobusu ani u vodiča vozidla zn. Hyundai. Počas dokumentovania dopravnej nehody bol úsek cesty na nevyhnutne potrebný čas uzavretý a dopravu v tomto úseku riadili policajti.
 
Prítomnosť alkoholu bola negatívna (Zdroj: Polícia SR - Košický kraj)
 
Po ukončení obhliadky miesta dopravnej nehody bolo trebišovským policajným vyšetrovateľom začaté trestné stíhanie pre trestný čin ublíženia na zdraví. Kto v tomto prípade pochybil a akou mierou prispel ku vzniku dopravnej nehody je predmetom ďalšieho vyšetrovania.
(10:45, red.)
Diskusia
Pridať komentár