V utorok došlo na železničnom priecestí v okrese Trebišov k tragédii

1475x
15. November 2023
 V utorok došlo k zrážke osobného vozidla s vlakom
 Vodič zrážku neprežil (Zdroj: FB Polícia SR - Košický kraj)
 
V utorok 14.11.2023 sa skončila tragédiou jazda vodiča a vozidlom zn. VW Passat, ktorý podľa doterajších zistení pravdepodobne nerešpektoval vodorovnú polohu dvojitých závor a funkčnú svetelnú a zvukovú signalizáciu, a vošiel do jazdnej dráhy prichádzajúcemu vlaku.
 
Rušeň so 4 osobnými vozňami, v ktorých sa v tom čase nachádzalo 15 cestujúcich, narazil do zadnej ľavej časti vozidla. Cestujúci vo vlaku sa nezranili, žiaľ, 58-ročný vodič vozidla utrpel zranenia, ktoré boli nezlučiteľné so životom a na mieste im podľahol.
 
Polícia apeluje na všetkých účastníkov, nie len motoristov, ale aj chodcov či cyklistov, aby rešpektovali výstražné svetelné a zvukové znamenia na železničných priecestiach, zvýšili pozornosť a boli opatrní pri vchádzaní a prejazde cez priecestia. Pred vstupom na priecestie sa treba presvedčiť, či je ním bezpečné prejsť bez ohrozenia života a zdravia.  
 
 Pred železničným priecestím buďte opatrní (Zdroj: FB Polícia SR - Košický kraj)
 
Čo hovorí zákon?
 
Pred železničným priecestím je vodič povinný počínať si mimoriadne opatrne a najmä presvedčiť sa, či môže bezpečne prejsť cez železničné priecestie 50 m pred železničným priecestím a pri jeho prechádzaní vodič je povinný jazdiť rýchlosťou najviac 30 km/h; ak na priecestnom zabezpečovacom zariadení svieti prerušované biele svetlo, vodič je povinný 50 m pred železničným priecestím a pri jeho prechádzaní jazdiť rýchlosťou najviac 50 km/h.
 
Vodič pritom nesmie zbytočne predlžovať čas prechádzania železničného priecestia.
(9:11, red.)
Diskusia
Pridať komentár