Spoločnosť HOMErs vo Veľkom Šariši otvára moderný výrobný závod na produkciu inovatívnych modulárnych domov

2421x
21. November 2023
Výroba modulárnych domov vo Veľkom Šariši
  Energeticky úsporné a rýchlo použiteľné modulárne domy
 
Spoločnosť HOMErs otvára moderný výrobný závod na produkciu inovatívnych modulárnych domov na východnom Slovensku.  Nový závod vo Veľkom Šariši, predstaví najnovšie trendy v stavebníctve, produkciou inovatívnych modulárnych domov, ktoré budú cenovo dostupné, udržateľné, technologicky vyspelé a k tomu aj estetické.
 

Som veľmi rád, že môžem ohlásiť otvorenie nášho nového výrobného závodu v meste Veľký Šariš. Bolo to rozhodnutie, ktoré bolo náročné, ale nevyhnutné v dôsledku nepriaznivej bezpečnostnej situácie na Ukrajine. Naša firma sídli v blízkosti Kyjeva, avšak kvôli flexibilnejšiemu kontaktu s európskym trhom, sme sa rozhodli otvoriť ešte jeden výrobný závod a to na Slovensku. Veľký Šariš bude pre nás ideálnym miestom vďaka skvelému výrobnému zázemiu, ktoré nám ponúka. Infraštruktúra a diaľničný privádzač poskytnú potrebnú logistickú podporu a vybudovanie nových ciest do priemyselného parku uľahčí efektívne prevádzkovanie výroby," povedal  riaditeľ slovenskej produkcie Frank Müller.  

 
 Otvorenie moderných výrobných závodov

Taktiež blízkosť k ukrajinským hraniciam umožní ľahký prístup k nášmu pôvodnému trhu a udržiavanie vzťahov so zákazníkmi na Ukrajine. Okrem toho oceňujeme prítomnosť veľmi kvalifikovaných a talentovaných ľudí, ktorí budú tvoriť jadro nášho pracovného tímu. V priebehu nasledujúceho roka plánujeme otvoriť viac ako 80 pracovných miest, čím prispejeme nielen k rastu nášho podniku, ale aj k ekonomickej dynamike mesta Veľký Šariš. Tešíme sa na úspešnú spoluprácu s miestnou komunitou a sme presvedčení, že táto nová kapitola v našej histórii prinesie vzájomné prospechy a nové príležitosti pre všetkých zainteresovaných," doplnil riaditeľ  Frank Müller.  

 
Dva typy modulárnych domov – sociálne a luxusné
 
Kľúčovým produktom spoločnosti HOMErs sú energeticky úsporné a rýchlo použiteľné modulárne domy vysokej kvality, poskytujúce dôstojné riešenie pre tých, ktorí to potrebujú.
 
„Najprv sme začali stavať jednoduché domy pre rodiny v núdzi v okolí Kyjeva. Predstavovali rýchle riešenie pre vojnou postihnuté oblasti. To bol začiatok nášho príbehu. Neskôr sme sa pustili do dizajnu, projektovania terás a interiéru a vznikol z toho produkt zaujímavý nielen pre sociálnu oblasť, ale aj širokú verejnosť. Dnes registrujeme dopyty z celej Európy a neustále hľadáme partnerov pre predaj a distribúciu,“ povedal spoluzakladateľ a investor HOMErs, Christopher Braxter.
 
 Domy sú plne vybavené všetkým zariadením a nábytkom
 
Domy s rozlohou od 25 m2 až po viac ako 100 m2 ponúkajú moderný dizajn a vysoký štandard pohodlia. S množstvom dostupných variantov sú schopní pokryť  širokú škálu rôznych spôsobov použitia a aplikácií. Produkcia spoločnosti sa nesústredí len na výrobu sociálnych domov, ale aj na ich luxusnejšie varianty, využívajúc najmodernejšie technológie, udržateľné materiály s nízkou environmentálnou záťažou s dôrazom na moderný dizajn exteriéru a interiéru, ktoré poskytnú cenovo dostupný luxus.
 
„Modulárne domy vieme zmontovať za pár dní, sú cenovo dostupné a ľahko premiestniteľné. Dodávame ich aj s nábytkom a terasami, aby mal zákazník čo najlepšiu užívateľskú skúsenosť a čo najmenej starostí,“ vyjadril sa Alexander Stepura, zakladateľ HOMErs production.
 
Výrobné technológie modulárnych domov
 
Spoločnosť sa riadi filozofiou "all inclusive", čo znamená, že domy sú plne vybavené všetkým zariadením a nábytkom. Už najmenšia verzia poskytuje všetko potrebné pre plnohodnotný životný štýl. Po technickej stránke je stenová konštrukcia založená na energeticky efektívnych paneloch, ktoré izolujú od vysokých a nízkych teplôt, s vyššou odolnosťou voči seizmickej činnosti. Montáž a demontáž domu trvá len niekoľko hodín a možnosť pridania modulov umožňuje ďalšie úpravy a rozšírenia.
 
Ak je oblasť výstavby rovinatá, domy sa môžu stavať bez základov len s použitím geoskrutiek na podopretie nastaviteľných stojok, s ktorými sa dodáva každý modul. Zvláštnosťou domov je ich mobilnosť. Dodávajú sa v kontajneroch, čo umožňuje ich ľahkú prepravu na rôzne miesta a ich rýchlu montáž na mieste určenia.
(9:48, red.)
Diskusia
Pridať komentár