My sme trieda športová, vždy ideme do boja. Lopty , puky , rakety, berieme si do ruky

28x
11. Február 2016

Šport navyše, ktorému sa venujú, vôbec neovplyvňuje ich povinné predmety

www.ahojbardejov.sk ST (2).jpg

Prváci zo 4. ZŠ

 

My sme trieda športová, vždy ideme do boja. Lopty, puky, rakety, berieme si do ruky.

Týmito slovami, ktoré sú zároveň hymnou 1.B triedy, sa začal šk. rok 2015/2016 a školský život našich malých športovcov a veľkých bojovníkov v Základnej škole Bartolomeja Krpelca v Bardejove. Sme jedinou školou v Bardejovskom okrese, ktorá otvorila takúto triedu od 1. ročníka.

Nástupom do školy dostali do vienka „ďalšiu mamu a ocka“ , ktorí ich sprevádzajú cestou v školských laviciach. Ráno tr. uč. Edita Hollá Vašková, poobede tréneri Tomáš Dorin a  Roman Chovan na športovej príprave.

Šport navyše, ktorému sa venujú, vôbec neovplyvňuje ich povinné predmety, pretože športová príprava prebieha v popoludňajších hodinách 3x týždenne. Zahŕňa rôzne športové aktivity, ktoré sú v bežnej telesnej výchove len v minimálnom počte hodín alebo vôbec. Žiaci tak majú možnosť detailnejšie sa venovať futbalu, stolnému tenisu, korčuľovaniu, plávaniu,  tenisu, či iným loptovým hrám.

Od útleho veku si tým vytvárajú hodnoty ako čestnosť, súťaživosť, spolupatričnosť, empatiu, rešpektovanie pravidiel, súdržnosť. Na druhej strane však aj prirodzenú dravosť, bojovnosť, pevnú vôľu a silu ísť za svojím cieľom. Toto všetko a mnoho iného  pozitívneho šport určite prináša.

„Nezanedbávame“ však ani iné aktivity. Máme radi divadlo, tanec a zábavu. Vzdelanie je však pre nás vždy na 1. mieste a preto učiť sa je pre nás to najdôležitejšie. Za 1. polrok sme sa naučili už veľa čítať, počítať, písať, vieme toho veľa z anglického jazyka, či z oblasti prírody a ľudského tela. Odmenou nám bolo nielen naše „prvé vysvedčenie“, ktoré nám odovzdal  p. riaditeľ Ivan Bandurič, ale aj skvelý pocit, čo všetko sme za tak krátky čas dokázali a ešte dokážeme.

A tak ako sme slovami triednej hymny 1. B začínali, tak nimi aj končíme...

„1.B je extra trieda,kto neverí,uvidí. Dokážeme, že sme špička, majstri školy, frajeri“!

 

Pilip.jpg

Platená reklama

(13:25, E.  Hollá Vašková, triedna učiteľka športovej triedy 1.B)

888
Diskusia
Pridať komentár