Bardejovčania si obľúbili Kreatívne večery

36x
14. Február 2016

Vytvárajú si vlastnoručne vyrobené výrobky

12688219_486511734883270_3508780439896694432_n.jpg

Šikovné ženy vytvárali stromčeky šťastia

 

Projekt Kreatívne večery vypracovala Katarína Kostárová a za niekoľko mesiacov si v Bardejove našiel svoje miesto. Prvé stretnutie sa uskutočnilo ešte v novembri, odvtedy sa prevažne ženy stretávajú pravidelne.

Stromčeky šťastia, Šperk technikou soutaché či Na skle maľované – aj to sú niektoré témy z posledných stretnutí.

 „Projekt Kreatívnych večerov vznikol preto, aby povzbudil ľudí k tvorivým ručným prácam. Vytvorí priestor pre stretnutia ľudí s rovnakými záujmami. Sama rada skúšam nové veci. Poznám ten pocit, keď sa začiatočník chce do niečoho pustiť a nevie ako na to. Podporu som našla v Komunitnej nadácii Bardejov. Využili sme grantový program, myšlienka sa zapáčila a my sme mohli túto akciu odštartovať prvým večerom,“ prezrádza organizátorka K. Kostárová.

4.jpg  „Na každom stretnutí sa zameriame na niektorú z moderných techník ručných prác. V praxi si vyskúšame základné postupy, oboznámime sa s najvhodnejšími materiálmi pre tvorbu, dáme si tipy na praktické pracovné pomôcky. Ľudia si často chcú niečo skúsiť, no váhajú s nákupom špeciálnych prostriedkov, akými sú lepidlá, laky alebo suroviny. Tieto veci sú dosť finančne náročné a človek vopred nevie, či ho to bude baviť a či ich využije. Nakoniec sa do toho nepustí a to je škoda,“ myslí si K. Kostárová.

„Na našich stretnutiach sa vzájomne povzbudíme a podporíme v ďalšej tvorbe. Pri šálke voňavého čaju a kávy sa popri práci v tvorivej atmosfére inšpirujeme nápadmi ostatných. Domov si odnesieme malé umelecké dielko,“ opisuje organizátorka.

Aj keď projekt vypracovala organizátorka tohto podujatia sama, rada privíta dobrovoľníkov, ktorí sa ochotne podelia o svoje skúsenosti v technike, v ktorej sú doma.

(15:25, nn, foto: K. Kostárová)

 

 

Reportáž, ktorú sa oplatí vidieť:

 

Zapojte sa do súťaže o hodnotný poukaz:

poklady.jpg

http://ahoj.tv/clanok/bardejov_odhaluje_svoje_poklady_sutaz.html 

 

891
Diskusia
Pridať komentár