Ako si vybrať módnu pánsku čiapku v závislosti od tvaru tváre?

1220x
06. December 2023
Ako si vybrať módnu pánsku čiapku v závislosti od tvaru tváre?
 
Nenosíte čiapky ani v tuhých mrazoch? Nie ste jediní, pretože existuje veľká skupina ľudí, ktorým sa zdá, že im nepasuje žiadna čiapka. Radšej mrznú alebo si cez hlavu prehodia len kapucňu bundy. Takýto prístup je omylom, pretože ku každému tvaru tváre pasuje iný typ čiapky.
 
Vďaka typológii tváre si aj vy konečne dokážete nájsť čiapku, v ktorej budete vyzerať skvele. Ako na výber pánskej čiapky podľa tvaru tváre?
 
Aké modely pánskych čiapok sú momentálne in?
 
Aby ste si dokázali vybrať vhodnú čiapku, mali by ste mať základné informácie o všetkých modeloch čiapok, ktoré sú práve v kurze. Pánske zimné čiapky nájdete v obchodoch v rôznych strihoch a vyrobené z rozmanitých materiálov. Vždy si všímajte aj farbu čiapky, ktorú dokážete zladiť s oblečením a topánkami. Ktoré strihy a modely čiapok sú momentálne in?
 
Medzi najviac obľúbené čiapky pre pánov patria tzv. beanie. Majú veľmi jednoduchý dizajn, a preto sa beanie pánska čiapka dobre kombinuje s rôznym oblečením. Beanie čiapky sú voľnejšieho strihu, avšak niekedy nedokážu dobre zakryť celý povrch hlavy. Vytŕčajúce uši v treskúcej zime nie sú príjemným zážitkom.
 
 
Veľmi praktické sú bucket hat, teda čiapky so šiltom a mäkkou vrchnou časťou čiapky. Tento typ pánskej čiapky chráni tvár pred snehom a vyzerá formálnejšie. Strih bucket hat je voľnejší. Podobným modelom je čiapka flat cap, ktorej vrchná časť je rovnejšia ako u bucket hat, no má podobný šilt.
 
Medzi najpredávanejšie modely pánskych čiapok patria klasické pletené a vlnené kukly. Majú priliehavý strih a môžu mať rôznu povrchovú štruktúru, napríklad vo forme vypletených vzorov. V spodnej časti je možné kukly ohnúť a vytvoriť hrubšiu vrstvu na ochranu uší. Módne značky kukly preferujú, pretože sa dá do ich prednej časti umiestniť logo.
 
 
Ako vybrať čiapku pre pánov podľa tvaru tváre?
 
Výber pánskej čiapky podľa tvaru tváre môže prispieť k dokonalému vzhľadu a vypichnutiu vášho štýlu. Rovnako ako model čiapky je dôležitý aj jej rozmer. Pred kúpou čiapky si zmerajte obvod hlavy a následne sa riaďte pokynmi podľa veľkostných tabuliek predajcu či značky.
 
Pánske čiapky pre oválnu tvár
 
Oválna tvár je považovaná za ideálny tvar, pretože je rovnomerne vyvážená resp. symetrická. Ľudia s oválnou tvárou môžu nosiť všetky typy čiapok. Máte voľnosť experimentovať s variabilnými štýlmi a tvarmi! Odporúčame kúpiť rôzne modely čiapok a kombinovať ich podľa nálady alebo príležitosti.
 
Pánske čiapky pre hranatú tvár
 
Pre hranatú tvár s výraznými črtami, ostrými hranami čela a čeľuste sú vhodné užšie čiapky, napríklad beanie alebo čiapky so strihom do výšky a s brmbolcom. Mäkké čapice s rovným strihom zjemnia črty tváre.
 
Pánske čiapky pre obdĺžnikovú tvár
 
Pre ľudí s obdĺžnikovou tvárou sú vhodné čiapky s vyšším profilom, ktorý zakryje dlhé čelo. Opäť si môžete kúpiť pánsku beanie alebo mäkký klobúk.
 
Pánske čiapky pre srdcovitú tvár
 
Srdcovitá tvár má širšie čelo a úzku spodnú časť tváre. Pre pánov s takýmto tvarom tváre sú ideálne čiapky, ktoré sú voľného strihu a tiež klobúky. Pasovať vám budú i čiapky so šiltom.
 
Pánske čiapky pre okrúhlu tvár
 
Ak máte okrúhlu tvár, skúste sa vyhnúť príliš širokým alebo objemným čapiciam, ktoré by mohli zdôrazniť okrúhlosť. Skúste radšej čiapky s vyšším vrchom alebo šiltom, ktoré opticky tvár predĺžia.
 
Pánske čiapky pre dlhú tvár
 
Pre dlhú tvár vyhľadávajte čiapky s objemom na stranách, aby sa vyrovnal dlhší tvar. Čiapky s horizontálnymi pruhmi môžu pridať šírku a opticky tvár skrátiť.
(13:55, i)
Diskusia
Pridať komentár