VIDEO | Spojená škola Masaryková 24 v Prešove otvorila svoje brány pre budúcich stredoškolákov

1641x
14. December 2023
  Deň otvorených dverí na Spojenej škole Masarykova 24 Prešov
Pozrite si našu videoreportáž
 
Budúci stredoškoláci dostali v závere novembra príležitosť nazrieť za oponu Spojenej školy na Masarykovej ulici v Prešove. Prostredníctvom Dňa otvorených dverí sa im škola snažila pomôcť v rozhodovaní o ďalšom štúdiu.
 
„Naša škola sa zameriava na ekonomiku, podnikanie, cestovný ruch. Máme aj nový študijný odbor ekonomicko-právne činnosti v podnikaní,“ povedal Michal Čiernik, riaditeľ Spojenej školy Masarykova 24 Prešov. 
 
 (Zdroj: Ahoj TV)
 
Na Deň otvorených dverí zavítali triedy nádejných stredoškolákov, ale aj ich rodičia z rôznych kútov kraja.
 
„My sme z okresu Vranov, tak sa rozhodujeme, že kam na strednú školu. Vyberáme z možnosti, ktoré sú k dispozícii.“
 
„Chcem ísť na obchodnú, ale neviem presne, na ktorú.“
 
„Zaujíma ma podnikanie a ekonomika.“
 
„Odborné predmety, z čoho sa tu maturuje a či tu sú krúžky.“
 
 
Záujemcovia si mohli pozrieť priestory školy. Spoznali ubytovanie na školskom internáte, odborné i nové multimediálne učebne. Zoznámiť sa mohli s priebehom vyučovania a jednotlivými študijnými odbormi. Možnosti duálneho vzdelávania a praxe im predstavili samotní študenti.
 
„Pripravili sme si dva typy drinkov. Jeden sa volá Amazonka a druhý je Sunrise. Snažíme sa ukázať naše  zručnosti, ktoré sme sa naučili na barmanskom kurze,“ porozprávala Monika Ivanková, študentka 4. ročníka odboru manažment regionálneho a cestovného ruchu.
 
„Porozprávame sa spolu o našom odbore aj o tom, že ako táto prax prebiehala,“ vyjadrila sa Simona Dziaková, študentka 4. ročníka odboru manažment regionálneho cestovného ruchu.
 
 (Zdroj: Ahoj TV)
 
Prezentácia pritom prebiehala najmä zábavnou a súťažnou formou.
 
„Tu majú pospájať slová, ktoré sa týkajú toho, čomu sa my venujeme, čiže nejaké odborné slová,“ vysvetlila Simona Feňaková, študentka 4. ročníka odboru Obchodná akadémia.
 
„Súťaž, že majú zistiť meno riaditeľa školy. Alebo kde je jedáleň a také veci sa pýtajú,“ povedala Simona Falisová, študentka odboru Obchodná akadémia.
 
„Ak žiaci dobre počúvali, tak potom prídu tu a ja im to všetko zhodnotím. Ak majú všetko správne môžu si zatočiť kolesom šťastia a samozrejme niečo vyhrať,“ priblížil Michal Chovanec, študent 4. ročníka, člen Školského parlamentu.
 
Čo ťa tu zaujalo?
 
„Odbory najviac asi, lebo ma bavia jazyky a matematika.“
 
„Majú tu skvelý internát, skvelú školu, skvelé odbory aj zahraničné výlety a praxe, takže sa naučím niečo aj v zahraničí,“ povedali záujemkyne o štúdium.
 
Okrem výhier v súťaži si ale návštevníci Dňa otvorených dverí odniesli najmä dôležité poznatky o škole. Pre tých, ktorí nestihli navštíviť Deň otvorených dverí pripravuje škola prezentácie aj priamo na základných školách.
 
„Do februára máme naplánované až 56 škôl v meste Prešov a v okolí mesta Prešov,“ doplnil na záver Michal Čiernik.
 
Spojená škola na Masarykovej ulici otvorí na budúci školský rok spolu päť študijných odborov.
(10:59, red.)
Diskusia
Pridať komentár