Na Bratislavskom hrade si budete môcť užiť prehliadku českej a slovenskej architektúry.

986x
14. December 2023
  Bratislavský hrad otvorí brány najrozsiahlejšej prehliadke českej a slovenskej architektúry
 
 Návštevníci si budú môcť prezrieť 200 najvýznamnejších architektonických diel (Zdroj: FB Košice - Mesto Košice)
 
Na prehliadke svoje stavebné umenie odprezentuje aj mesto Košice.
 
Výstava Česká a slovenská architektúra, ktorá sa na Bratislavskom hrade uskutoční od 15. 12. do 31. 5. budúceho roka, bude tou najrozsiahlejšou retrospektívou architektúry v našich krajinách za viac ako storočie. Výstava sa koná pri príležitosti 30. výročia vzniku samostatnej Českej a Slovenskej republiky.
 
  Možnosť odprezentovať svoj jedinečný príbeh dostalo aj mesto Košice (Zdroj: FB Košice - Mesto Košice)
 
Návštevníci si v priestoroch Bratislavského hradu budú môcť prezrieť 200 najvýznamnejších architektonických diel stoviek architektov a architektiek pôsobiacich v Česku a na Slovensku od 20. storočia až po súčasnosť. Výstava ilustruje fyzickú podobu našich miest a krajiny, ako sa premieňala v priebehu doby dlhšej než jedno storočie – najskôr v spoločnom štáte a následne od roku 1993 paralelne v dvoch samostatných slobodných štátoch.
 
  Výstava ukazuje ako sa premieňali naše krajiny (Zdroj: FB Košice - Mesto Košice)
 
Možnosť odprezentovať svoj jedinečný príbeh dostalo aj mesto Košice. Návštevníci na výstave uvidia osem ikonických stavieb a urbanistických súborov, ktoré prezentujú košickú stavebnú kultúru. Súčasťou výstavy bude aj projekt "Košice - Hornád: Nové mestské centrum".
 
Ním namiesto zanedbanej lokality, kde sú zväčša priemyselné areály, alebo tam rastie burina, môže vzniknúť moderná štvrť s dôrazom na trvalo udržateľný rozvoj pri rieke Hornád.
(14:10, red.)
Diskusia
Pridať komentár