Neznáme osoby okradli pri online nakupovaní mladých ľudí

1703x
14. December 2023
 Mladí ľudia prišli pri online nakupovaní o peniaze
 
 (Zdroj: FB Polícia SR - Prešovský kraj)
 
Pozor na podvodníkov. Pri online nakupovaní a predávaní buďte obozretní.
 
Osoba vystupujúca pod falošným menom kontaktovala prostredníctvom emailu 24-ročného muža s tým, že má záujem o kúpu znižovacích pružín na automobil, ktoré mladý muž na internetovej stránke ponúkal. Navzájom sa dohodli a spôsobom úhrady za tovar mala byť platobná brána jednej z doručovacích služieb.
 
Predajca zadal citlivé údaje ako aj potvrdzujúce kódy k platobnej karte a došlo k odčerpaniu 2.500,-Eur z jeho účtu! Polícia v prípade vedie trestné stíhanie pre neoprávnené vyrobenie a používanie platobného prostriedku spáchaného v súbehu s trestným činom podvodu.
 
Neznámy páchateľ uverejnil inzerát, v ktorom ponúkal na predaj lístky na koncert hudobnej skupiny vo Viedni. 24-ročná žena prejavila záujem o ponúkané lístky a kontaktovala predajcu. Vzájomne sa dohodli a preto žena uhradila sumu 280,-Eur na účet predajcu. Doposiaľ však lístky na koncert nemá a ani peniaze jej neboli vrátené.
 
 
V tomto prípade polícia vedie trestné stíhanie vo veci trestného činu podvod.
 
Pamätajte si, že na to, aby vám zaslali peniaze, nepotrebujú vaše prístupové údaje do počítača, ani vaše údaje z platobnej karty. Na vykonanie bezhotovostného prevodu je potrebné číslo účtu a nie číslo platobnej karty. Nezasielajte bezpečnostné kódy k účtu, či platobnej karte cudzím osobám!
 
Ak sa stane, že ste sa stali obeťou podvodníkov, bezodkladne kontaktujte158, alebo osobne zájdite na najbližšie obvodné oddelenie PZ.
(15:33, red.
Diskusia
Pridať komentár