VIDEO | Prešovský samosprávny kraj v spolupráci s Nadáciou PSK pre podporu rodiny pripravil Vianočnú burzu pomoci

1100x
15. December 2023
 Vianočná burza pomôže rodinám v núdzi
Pozrite si našu videoreportáž
 
Burza mala charitatívny účel a zúčastniť sa jej mohla aj široká verejnosť.
 
„Naša nadácia PSK pre podporu rodiny funguje už štvrtý rok a v rámci nášho fungovania sme sa snažili pomôcť a pomáhame predovšetkým rodinkám, ale aj jednotlivcom, ktorí sa ocitli v hmotnej alebo existenciálnej núdzi a potrebujú jednoducho pomoc, ktorej sa im nedostáva,“ vysvetlil Viktor Guman, správca Nadácie PSK pre podporu rodiny.
 
„Ponúkame výrobky produktívnych prác žiakov, potravinárske a nepotravinárske výrobky, medovníky, linecké pečivo, pajgle makové a orechové, tradičné bobaľky na Vianoce. Je to zo srdca upečené a darované,“ povedala Lucia Šeľuková zo Spojenej školy v Starej Ľubovni.
 
 (Zdroj: Ahoj TV)
 
„Táto burza sa koná druhý rok a na nej sa zúčastňujú a predávajú svoje výrobky naše zariadenia sociálnych služieb, ktoré sú našej zriaďovateľskej pôsobnosti. Sú to ich vlastné výrobky, na ktorých pracujú v priebehu roka a sú tu aj školy zo zriaďovateľskej pôsobnosti PSK, ktoré takisto predávajú svoje výrobky,“ doplnil Viktor Guman.
 
„Špagety, perníčky, cestoviny a Linecké koláče, ktoré žiaci vyrábajú v škole,“ vyjadrila sa Anna Homulková zo SOŠ gastronómie a služieb v Prešove.
 
„Rozhodli sme sa, že tiež niečo vyrobíme aj keď nepečieme a nič nevyrábame, tak zo starých recyklovaných a nefunkčných žiaroviek kolegyne pripravili takéto vianočné ozdoby,“ prezradila Jolana Bitterová zo SOŠ technická v Starej Ľubovni.
 
 (Zdroj: Ahoj TV)
 
„Keďže tých zariadení sociálnych služieb a škôl máme veľa v kraji, tak sa snažíme, aby rotovali, aby sme ich každý rok vymenili. Je to o tom, že sa veľmi tešia na túto akciu a hlásia sa nám už dopredu a chcú využiť túto možnosť a príležitosť prísť, takto sa odprezentovať a hlave pomôcť dobrej veci,“ informoval správca Nadácie PSK pre podporu rodiny.
 
Každý predajný stánok mal vlastný box, do ktorého široká verejnosť mohla kúpou výrobku prispieť finančne. Výťažok z burzy poputuje na účet nadácie, následne ho správna rada prerozdelí ľuďom, ktorí túto pomoc potrebujú najviac.  
(11:20, red.)
Diskusia
Pridať komentár