VIDEO | Súčasťou vianočných trhov v Košiciach je aj primátorský punč

1179x
20. December 2023
 Na vianočných trhoch ponúkali primátorský punč, ktorý pomáha ľuďom v núdzi
 Pozrite si našu videoreportáž
 
Aj tento rok je už po 18. krát súčasťou vianočných trhov charitatívna akcia primátorsky punč, ktorá sa začala už 1. decembra.
 
„Výťažok sa vždy prerozdelí medzi organizácie, ktoré sa starajú či už o hendikepovaných alebo o ľudí v núdzi, alebo o zvieratká a rastlinky. Vždy to tak mixujeme, aby tieto štyri organizácie, ktoré dostanú výťažok z tohto príspevku, tak aby to bolo vyvážené. Vážme si prácu týchto dobrovoľníckych organizácií, pretože je veľmi potrebná obzvlášť v dnešnom svete,“ povedala Lucia Gurbáľová, námestíčka primátora mesta Košice.  
 
Absolútne celý výťažok poputuje neziskovej organizácii Svetielko pomoci, občianskym združeniam Parkinson Slovakia, Košické sovičky a Botanike. Nezisková organizácia Svetielko pomoci sa zameriava na podporu a pomoc rodinám onkologicky chorých detí vo forme prepravnej služby, materiálnej, finančnej pomoci, špecializovaného sociálneho poradenstva a psychologickej podpory.
 
 
 (Zdroj: AHOJ TV)
 
Na čo konkrétne to použije organizácie Svetielko Pomoci?
 
„Sumu získanú z tejto aktivity využijeme na prepravnú službu a na vynovenie nášho vozového parku, ktorý máme v pláne v najbližších dňoch realizovať. Jednou z našich aktivít je prevoz detí na onkologickú liečbu do nemocnice z ich domáceho prostredia, ale aj na liečbu mimo Košíc, teda do Bratislavy a niekedy aj do zahraničia, čiže tie autá potrebujeme mať kvalitné a bezpečné,“ vyjadrila sa Zdenka Behúnová, špecializovaná sociálna poradkyňa n.o. Svetielko Pomoci.
 
„Je to podľa mňa úplne super prispieť niekomu a urobiť dobrý skutok takto pre Vianocami a niekomu vyčariť úsmev na tvári.“
 
„Teším sa, že sme prispeli,“ povedali zúčastnení ľudia. Aj malá pomoc dokáže niekomu absolútne zmeniť a zachrániť život.                        
 
„Každá pomoc sa zíde, takže buď môže kontaktovať priamo našu organizáciu. Na stránke www.svetielkopomoci.sk sú uvedené kontakty aj na našu pani riaditeľku  takisto číslo účtu aj to, ako je možné pomôcť finančne alebo materiálne, podľa dohody a konkrétnych možností darcov,“ doplnila Zdenka Behúnová.
(16:00, red.)
Diskusia
Pridať komentár