Hádzanárky odohrali skvelý turnaj, o víťazovi rozhodli až sedmičky

12x
18. Február 2016

Uskutočnilo sa 4. kolo minihádzanárskej ligy východ

12733642_1301344916547457_3829151052755868614_n.jpg

Bardejovčankám sa darilo 

 

V  bardejovskej športovej hale sa uskutočnilo 4.kolo minihádzanárskej ligy - východ. O slávnostné otvorenie miniligy sa postaral dlhoročný tréner Tatrana Prešov, ČH Bratislava, reprezentačný tréner Československa p. Šesták, ktorému Bardejov prirástol k srdcu a veľmi často tu naberá nové sily. Vyzvedal sa, ako hráčsky napredovali naše dorastenky. Bol veľmi spokojný, keď sa dozvedel, že naša prvá generácia "Bardejovské osy" hrá za mladšie, staršie dorastenky i ženy ŠŠK Bemaco Prešov a dokonca jedna naša bývalá hráčka Vladka hrá v Nórsku. Pochválil naše dievčatá, ale i všetky hráčky z východu Slovenska. Poprial veľa športových úspechov aj trénerom a realizačným tímom všetkých družstiev.


Naše "Bardejovské osy" nastúpili odhodlané v domácom prostredí zabojovať a ukázať sa v najlepšom svetle.
Všetky zápasy v základnej skupine sme vyhrali s prehľadom. O postup do finále sme museli zabrať ešte viac, ale nakoniec víťazstvom o gól nad Bernolákovou Košice sa nám to podarilo.


Finálový zápas bol dramaticky od začiatku do konca. Polčas sme prehrali o dva góly 3:5, ale dievčatá sa nevzdali a bojovali aj v druhom polčase. Prehrávali sme už o tri góly, ale nesmiernou bojovnosťou, obetavosťou, húževnatosťou sa nám podarilo znížiť stav o gól na 6:7.Tri sekundy do konca zápasu sme strieľali 9 metrový hod. Keďže zápas už skončil, musel sa hod ešte uskutočniť. Marianna Novotná sa postavila, proti nej štyri hráčky ŠŠK Bemaco Prešov a mal to byť posledný hod. Ak by nedala, Bardejov by prehral. Ale Marianka chcela vyhrať a s ňou celý tím aj športová hala v Bardejove. Marianka Novotná premenila 9 metrový hod, vyrovnala stav. Ostával už iba sedem metrový rozstrel.
Prešovčanky spoza sedmičky ani raz nepremenili. Naše "Bardejovské osy" raz, no stačilo to na výhru. Tesnú, ale výhru o jeden gól.
Po dramatickom závere finále 4.kola minihádzanej východ HC Bardejov "Bardejovské osy" obsadili zaslúžene 1.miesto.

Mňa ako trénera teší najviac súdržnosť tímu, ochota bojovať, spolupatričnosť, podpora celého tímu.
Chcem pochváliť všetky hráčky, každá dala aspoň gól, všetky bojovali, snažili sa, bránili, ale snáď osobitne pochválim brankárku Sofiu Lukáčovú. Vychytala mnoho striel, ale hlavne tri po sebe sedmičky vo finále. Marianku Novotnú za obetavosť a množstvo gólov a mohlo ich byť viac, Sofia Varcholová za neuveriteľnú bojovnosť až cez slzy, Klaudika Šimičeková a talent a jeho správne využitie v minihádzanej, malá Sárka Germanová taktiež za bojovnosť, obetavosť. Ďakujem všetkým hráčkam Tamare Gefertovej za góly, Danielke Jurkaninovej za jej prvý ligový gól a to je pritom narodená v roku 2008,Tamare Hanekovej za výkon v bránke, Ninke Sobekovej za jej taktiež prvý gól.
Mal som pri mnohých zápasoch husiu kožu na celom tele. Bol to super deň. Máme na čom stavať a posúvať sa výkonnostne ďalej.

Výsledky:
HC Bardejov-Michalovce 2 (8:0) 16:1
HC Bardejov-Vranov (11:4) 20:13
HC Bardejov-Prešov 1 (6:5) 13:10
HC Bardejov-Michalovce 1 (7:4) 19:8
HC Bardejov-Bernoláková Košice (6:5) 11:10 o postup do finále
HC Bardejov-Prešov 1 (3:5) 7:7 sedemmetrový rozstrel 8:7

Zostava a góly:
Sofia Varcholová 25, Marianna Novotná 36, Sárka Germanová 5, Tamara Geertová 5, Sofia Lukáčová 2, Klaudia Šimičeková 12, Daniela Jurkaninová 1, Tamara Haneková, Nina Sobeková 1.

(18:55. R. Hanudel)

 

Sledujte tiež:


895
Diskusia
Pridať komentár