Bardejovskí hokejisti budú bojovať o postup do extraligy, už sú vo finále a baráž majú istú

8x
25. Február 2016

Bardejov je vo finále a zahrá si aj baráž

12498636_10201123724530590_1262201035_n.jpg

Bardejovčania po dvoch výhrach doma vyhrali aj v Detve

 

Bardejovskí hokejisti zvládli aj tretí semifinálový zápas, keď v Detve dominovali jednoznačne a po víťazstve 4:0 vyhrávajú aj celú semifinálovú sériu a to v najrýchlejšom možnom čase – 3:0 na zápasy.

Po domácej výhre 3:1 a napínavom zápase, v ktorom vyhralo Bemaco 5:4 sa hokejisti HC 46 Bardejov dostali do výhodnej pozície, keď do Detvy cestovali s cieľom vyhrať a postúpiť do finále. Úvod zápasu vyšiel hosťom výborne, už v druhej minúte Ščurko krásne našiel voľného Lineta a ten už vedel, čo má s pukom robiť – 0:1.

hraci.jpgO dve minúty už mohlo byť 0:2, no Balážovú strelu domáci gólman kryl. Stav sa však menil v ôsmej minúte, keď sa presadil Vaško, asistoval brankár Škorvánek, ktorý svojim telom posunul puk na hokejku Vaška a ten sa nemýlil. Bardejov tak viedol rýchlo o dva góly a v zápase sa dostal na koňa. Po tomto góle si domáci tréneri zobrali oddychový čas, no ako sa neskôr ukázalo, domácim to nepomohlo. V dvanástej minúte mali šancu domáci, no hostia sa ubránili. V devätnástej minúte sa skóre menilo opäť – Bardejovčania dokázali využiť presilovú hru a do šibenice sa trafil tentokrát Cútt – tretí gól v sieti domácich, v bráne Polca vystriedal Orčík. Skvelá prvá tretina z pohľadu Bardejova. 

Druhá tretina veľa zaujímavosti nepriniesla, zaujala však oslava bardejovských fanúšikov, ktorí už v predstihu oslavovali postup do finále a do následnej baráže. V tejto časti hry boli aktívnejší hostia, no gól nedokázali streliť. Čo bolo však dôležité, skvelo bránili a domácim veľa nedovolili.

Takmer 800 divákov sledovalo zaujímavú tretiu tretinu, ktorá sa časovo pretiahla, keď sa v závere viac vylučovalo ako hralo. V 45. minúte mohol štvrtý gól pridať Linet, brankár Detvy bol proti. V 50. minúte domáci prekonali Škorvánka, no gól neplatil, domáci hrali s vysokou hokejkou a rozhodcovia gól správne neuznali.

hlavná reklama .jpgO niekoľko sekúnd však gól padol regulárne, avšak do opačnej siete. Nebezpečne vystrelil Cútt a druhým gólom rozhodol o celej semifinálovej sérii.  Nasledovala bardejovská presilovka, pre nešportové správanie sa domácich funkcionárov! Na lavičke Detvy bolo v tom čase horúco. Následne diváci zahádzali ľadovú plochu rôznymi predmetmi. Nasledovala bitka, do ktorej sa zapojilo viacero hráčov. Domáci záverečné minúty nezvládli hlavne po psychickej stránke – domáci Sládek dokonca zranil bardejovského gólmana, ktorý musel striedať a do brány sa na záverečné minúty musel postaviť Sabol. 

Hráč Detvy Mačkovič v ďalšom priebehu dostal 5 minút + do konca zápasu za napadnutie hlavy a krku. V závere si už v presilovke Bardejov výhru ustrážil a po jednoznačnej výhre 4:0 postúpil do finále. 

Poďakovanie patrí aj fanúšikom Bemaca, ktorí vycestovali do Detvy a svojimi hlasivkami hosťom pomohli k postupu do baráže.

 

HC 07 Orin Detva – HC 46 Bardejov 0:4 (0:3, 0:0, 0:1)

Góly a asistencie: 2. Linet (Šcurko), 8. Vaško (Škorvánek), 19. Cútt (Bednár, Solomonchak), 50. Cútt (Ihnaťo)

Bardejovčania nastúpili v tejto zostave: Škorvánek (56. Sabol) – Vajlent, Všetečka "A", Valentín, Bednár, Poláček "A", Pichnarčík, Loydl, Česelka – Gmitter "C", Kalináč, Baláž – Mikolášek, Šimčák, Jokeľ – Vaško, Linet, Ščurko – Ihnaťo, Cútt, Solomonchak

Ďalší výsledok: Liptovský Mikuláš - Nové Zámky 4:5 (2:3, 2:1, 0:1)

(20:25, j, foto: A. Burgerová)

 

Reportáž z druhého semifinálového zápasu


 

12366319_1106819546027096_6842759724891510124_n.jpg

Diskusia
Pridať komentár