Prešovskí volejbalisti podľahli Bratislave bez vzdoru

1732x
05. Február 2024
 Volejbalisti MIRAD UNIPO prehrali s VKP FTVŠ UK Bratislava
 (Zdroj: Veronika Mihaliková)
 
V sobotu (3.2.) pokračovala Niké Extraliga mužov zápasmi 3. kola tzv. nadstavbovej časti. Prešov sa predstavili v skupine A o 1.-4. miesto  na domácej palubovke proti VKP FTVŠ UK Bratislava. Zverencom trénera Erika Digaňu sa nedarilo a podľahli súperom z hlavného mesta hladko 0:3 (-22, -17, -16).
 
Priebeh prvého setu naznačoval, že Prešov dokáže s hosťami držať krok, ale koncovku zvládli lepšie Bratislavčania. V ďalšom priebehu hry sa domáci pokúšali dostať do tempa, ale často zlyhávali na podaní.
 
  (Zdroj: Veronika Mihaliková)
 
Policajti predviedla v druhom aj treťom dejstve koncentrovanejší výkon. Hráčom zápasu sa stal libero domácich Martin Turis. Hosťujúci tréner Robin Pělucha ocenil zo svojho družstva skúseného nahrávača Juraja Zaťka. V druhom zápase skupiny Myjava zaskočila Komárno a otočila nepriaznivý vývoj zápasu na výhru 3:2.
 
Erik Digaňa, tréner VK MIRAD UNIPO Prešov: „Blahoželám Bratislave, za nás hladká prehra. Zaslúžene sme dostali výprask. Nefungoval nám side-out. S takými číslami, myslím pod 36% to sa reálne nedá hrať. My sme si kvázi ubránili kľúčových hráčov. Servis katastrofálny, najmä plachtiaci. Takto alibisticky to nesmieme podávať. Buď to bola úplná „žemľa“ alebo 30-metrový out. Tieto činnosti musíme zlepšiť. S chlapcami sa musím porozprávať. Oni sú strojcom nášho úspechu, respektíve ich kariéry.“
 
  (Zdroj: Veronika Mihaliková)
 
Robin Pělucha, tréner VKP FTVŠ UK Bratislava: „Samozrejme, teším sa z výsledku, lebo v Prešove sa veľmi ťažko vyhráva, keď sú domáci rozbehnutí. O to viac sa teším. Bol to ťažký zápas, aj keď výsledok tomu nezodpovedá. Domáci mali pasáže, potom nevychádzal servis, čo je ich tajná zbraň a my sme sa toho chytili. Dobrý zápas z jednej aj druhej strany. Pre nás s lepším koncom.“
(8:22, TS.)
Diskusia
Pridať komentár