Múzeum TANAP chce zvýšiť atraktivitu a pútavosť

1717x
08. Február 2024
  Múzeum TANAP sa chystá inovovať
 (Zdroj: FB Múzeum Tanap)
 
Zámerom je zvýšiť jej atraktivitu a pútavosť, a to aj prostredníctvom pokročilej 3D vizualizácie spolu s interaktívnymi prvkami. Tie budú ilustrovať dynamiku prírodných zmien v priebehu štyroch ročných období.
 
Predpokladané náklady na projekt Tatry v štyroch ročných obdobiach predstavujú 184-tisíc eur, múzeum chce na financovanie prác využiť eurofondy. Ako ďalej vyplýva z oznámenia vo vestníku Úradu pre verejné obstarávanie, v súčasnosti hľadá dodávateľa prác. Ambíciou inovácie je podľa múzea poskytnúť návštevníkom vizuálne impozantný zážitok, ale tiež edukačný obsah.
 
 
V dokumente zverejnenom vo vestníku sa píše:  „Transformáciou expozície do 3D formátu múzeum aspiruje na oslovovanie širšieho spektra verejnosti a zároveň na poskytnutie podrobnejšieho a hlbšieho pohľadu na unikátnosť tatranskej prírody.“
 
V rámci projektu pôjde o rekonštrukciu plochy 35 metrov štvorcových s výškou približne 10 metrov. V ňom má vzniknúť nová séria štyroch diorám, ktoré budú zobrazovať rôzne scenérie z tatranskej prírody v ročných obdobiach.
 
Pôjde o rekonštrukciu pôvodného stavu a tvorbu nových umeleckých diorám s využitím pôvodného priestoru. V spolupráci s odborníkmi a preparátormi tak vzniknú diorámy, ktoré budú znázorňovať jeleniu ruju v jeseni, lov líšok v zime, jazvecov pred brlohom na jar a orlie hniezdo na skalnom brale.
(10:00, red.)
Diskusia
Pridať komentár