Mimoriadne zastupiteľstvo trvalo iba 10 minút

20x
03. Marec 2016

Na programe boli tri body

zastupiteľstvo 25.2 (2).JPG

Rokovanie trvalo iba niekoľko minút

 

Poslanci mestského zastupiteľstva v Bardejove sa zišli na druhom mimoriadnom zastupiteľstve, ktoré trvalo iba desať minút. Na programe boli tri body - Návrh na schválenie stavby financovanej z dotácií na rozvoj bývania prostredníctvom MDVaRR SR na rok 2016, Návrh na schválenie žiadosti o nenávratný finančný príspevok pre projekt „Zníženie energetickej náročnosti na prevádzku Mestského úradu v Bardejove - dvorný trakt“ a Správa o kontrolnej činnosti hlavného kontrolóra za rok 2015.

Poslanci schválili stavbu dvoch nových mestských bytov na Radničnom námestí 30, celková suma výstavby bude  viac ako 87,5 tisíc eur a zhotoviteľom stavby bude firma SK Julio s.r.o. z Gerlachova.  Financovanie bude z ministerstva  dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR vo výške takmer 59 tisíc eur, mesto prispeje sumou viac ako 28,5 tisíc eur.

Poslanci schválili aj spolufinancovanie pri zatepľovaní mestského úradu.  Na prvom mimoriadnom zastupiteľstve  Mesto Bardejov podalo projekt „Zníženie energetických nákladov na prevádzku mestského podniku BAPOS v Bardejove“. Do druhého hodnotiaceho kola t.j. najneskoršie k 15.03.2016 podá ďalší projekt „Zníženie energetickej náročnosti na prevádzku Mestského úradu v Bardejove – dvorný trakt“.

Mesto žiada sumu 234 tisíc eur, z toho bude financovať 5 percent pre budovu Baposu a pre budovu mestského úradu to je suma 500 tisíc eur, z toho takisto bude radnica financovať päť percent.  Podmienkou je ušetrenie aspoň polovice energetických nákladov.

Posledným bodom bola správa o kontrolnej činnosti hlavného kontrolóra mesta za rok 2015. Kontrolná činnosť hlavného kontrolóra a útvaru hlavného kontrolóra sa v roku 2015 realizovala na základe Plánu kontrolnej činnosti hlavného kontrolóra mesta na I. a II. polrok 2015.

Prehľad vykonaných kontrol:

zastupiteľstvo 25.2 (1).JPGKontrola verejného obstarávania pri investičných akciách v materských školách

Kontrola hospodárenia v Zariadení pre seniorov „TOPĽA“ k 31.12.2014

Kontrola čerpania finančných prostriedkov na materiálno-technické vybavenie MsÚ výpočtovou technikou, evidencia zakúpeného vybavenia

Kontrola nedokončených investícií (účet 042)

Kontrola čerpania dotácie v SZUŠ Pod Vinbargom 1, Bardejov za rok 2014

Kontrola odmeňovania zamestnancov Mesta Bardejov v zmysle zákona č. 553/2003 o odmeňovaní niektorých zamestnancov pri výkone práce vo verejnom záujme – zamestnanci MsÚ

Kontrola čerpania dotácie poskytnutej prostredníctvom rozpočtu mesta za rok 2014

Kontrola čerpania dotácie poskytnutej prostredníctvom rozpočtu mesta za rok 2014

Kontrola čerpania dotácie poskytnutej prostredníctvom rozpočtu mesta za rok 2014

Kontrola plnenia opatrení prijatých na základe výsledkov následných finančných kontrol vykonaných v roku 2014

Výsledky zo všetkých kontrol by mali byť predložené na prvom riadnom zastupiteľstve v marci.

(14:05, j)

Diskusia
Pridať komentár