Výstavba NOCKE napreduje. V roku 2025 by mohlo hostiť Európske majstrovstvá v plávaní do 23 rokov

1178x
08. Marec 2024
NOCKE sa môže stať dejiskom Majstrovstiev Európy v plávaní už v budúcom roku
  (Zdroj: FB Košice - Mesto Košice)
 
Výstavba Národné olympijské centrum plaveckých športov Košice je v plnom prúde a Košice budú mať čoskoro moderný a energeticky úsporný športový stánok.
 
Ten má byť dejiskom domácich a medzinárodných súťaží vo vodnom póle, plávaní a synchronizovanom plávaní. Skontrolovať tempo prác na výstavbe NOCKE bolo v pondelok (4. 3.) vedenie mesta spolu s prezidentom Slovenská plavecká federácia - SPF Ivanom Šulekom.
 
  (Zdroj: FB Košice - Mesto Košice)
 
Ten sa prišiel presvedčiť, že práce na stavbe napredujú podľa plánovaného harmonogramu. NOCKE sa totiž v roku 2025 môže stať dejiskom Majstrovstiev Európy v plávaní do 23 rokov. Išlo by o prvú významnú udalosť, ktorú by najmodernejší plavecký komplex na Slovensku hostil.
 
Mesto Košice už v tejto súvislosti oslovilo so žiadosťou o spoluprácu Ministerstvo športu a Ministerstvo vnútra. NOCKE bude po ukončení prác spĺňať kritéria FINA a budú sa v ňom môcť organizovať medzinárodné súťaže, ktoré prinesú do nášho mesta tisíce návštevníkov a vytvoria priestor pre reprezentáciu celého Slovenska v tom najlepšom svetle.
 
 (Zdroj: FB Košice - Mesto Košice)
 
NOCKE sa po dokončení stane najmodernejším plaveckým centrom na Slovensku s jediným 10 dráhovým olympijským bazénom. Z Košíc pochádzajú viaceré legendy plávania a vodného póla. Pamätníci si určite spomenú na zaplnené tribúny a dokonca aj strechy šatní či lampy na bazéne legendárneho „čéháčka“, kde sa v jeden deň hrali vodnopólové zápasy a konali sa aj súťaže v skokoch do vody, plávaní a synchronizovanom plávaní.
(9:20, red.) 
Diskusia
Pridať komentár