Hokejisti nevyužili domáce prostredie, titul pre Nové Zámky, diváci odchádzali sklamaní

3x
09. Marec 2016

Rozhodujúci zápas Bardejov nezvládol

bjnz_2_zapas_ahojbardejovsk_(12).jpg

Bardejovu sa zápas nevydaril, nedal ani gól

 

Až piaty finálový zápas musel rozhodnúť o víťazovi prvej hokejovej ligy.  Do finále sa dostali dva najlepšie celky po základnej časti – prvý Bardejov a druhé Nové Zámky. Finálová séria, hraná na tri víťazné stretnutia, odštartovala dvoma zápasmi na východe. V tom prvom Bardejovčania na súpera nestačili a prehrali 1:2, v druhom sa zrodil rovnaký výsledok, avšak radovalo sa Bemaco.

Tretí zápas vyšiel lepšie Novým Zámkom, vyhrali 4:2, vo štvrtom napriek vedeniu 3:0 výsledok neudržali a prehrali 4:6. Séria sa tak musela vrátiť na Horný Šariš za nerozhodného stavu 2:2.

Dnes (streda, 9. marca 2016) sa zimný štadión pod najmladším sídliskom v Bardejove zaplnil a diváci videli bojovný duel už od úvodného buly.  Domáci brankár Sabol musel byť pozorný a prvý zákrok predviedol už po niekoľkých sekundách.  Odpovedať mohol Cútt, no puk letel tesne vedľa.  Aj v ďalších minútach sa dopredu viac tlačili domáci, avšak Kristín a obrancovia pred ním si dávali pozor.

V piatej minúte sa vo vyloženej šanci ocitol Ščurko, no Kristín vytiahol skvelý zákrok. V deviatej minúte prasklo plexisklo a tak hra bola na niekoľko minút prerušená.  Po prestávke sa do vyloženejších šancí začali dostávať aj hostia, avšak Sabol puky kryl.  V osemnástej minúte sa diváci mohli radovať, keď sa v sto percentnej šanci ocitol Solomončák, avšak Kristín vytiahol ďalší skvelý zákrok. V záverečných dvoch minútach prvého dejstva sa už nič zaujímavé neudialo a tak do šatne išli obe družstvá sa nerozhodného stavu.

Podobný priebeh videli diváci aj v prostrednej časti hry. Až do polovice tretiny sa pološance striedali na oboch stranách. Po polhodine Bardejovu nevyšiel protiútok troch na jedného.  Následne gól nepadol ani v presilovej hre.  Zaplnený štadión gól nevidel ani v druhej dvadsaťminútovke.  Kto očakával gólové hody, musel byť sklamaný.

V úvode tretej tretiny zaujala strela Kalináča, následne sa Bardejov musel brániť v oslabení.  V útoku boli hostia nebezpeční, avšak obrana pracovala pozorne. To isté však platilo aj na druhej strane. Prvý gól padol na začiatku 48. minúty a fanúšikov na štadióne nepotešil – puk skončil v Sabolovej bráne. Frolík sa s pukom dostal až pred gólmana, ktorého si položil a puk umiestnil do svätyne – 0:1. O niekoľko desiatok sekúnd Podstavek mohol zvýšiť, avšak skvele zasiahol Valentín.  Kristín sa vyznamenal aj desať minút pred záverom riadneho hracieho času, zuby si na ňom tentokrát vylámal Kalináč.  Šesť minút pred záverom mohol rozhodnúť Korytko, no v poslednej chvíli mu puk ušiel.  V záverečných minútach sa hostia bránili zubami – nechtami, čo sa im aj darilo. Domácim nevyšla ani presilovka, keď stiahli gólmana.

O dve miesta do extraligy sa pobije trojica tímov: Piešťany, Nové Zámky a Bardejov.

 

HC 46 Bardejov – HC Nové Zámky 0:1 (0:0, 0:0: 0:1)

Góly a asistencie: 48. Frolík (Podstavek, Dubec)

Bardejovčania nastúpili v tejto zostave: Sabol – Loydl, Valjent, Valentín, Bednár, Polaček, Pichnarčík, Vaško, Všetečka, Gmitter, Kalináč, Baláž, Mikolášek, Cútt, Solomončak, Ščurko, Linet, Jokeľ, Fajčák, Šimčák, Ihnaťo

(20:05, red, foto: A. Burgerová)

 

Mediálny partner hokejového klubu HC Bemaco 46 Bardejov

12366319_1106819546027096_6842759724891510124_n.jpg

 

 

Sledujte tiež

919
Diskusia
Pridať komentár