Desiate megavajce na Radničnmom námestí: Čo sa z neho vykľuje?

1486x
18. Marec 2024
V Bardejove na Radničnom námestí slávnostne odhalili desiate megavajíčko
Tento rok megakraslicu vyzdobil kolektív ZUŠ Michala Vileca v Bardejove. (Zdroj: FB Mesto Bardejov)
 
 V Bardejove na Radničnom námestí v piatok 15. marca slávnostne, už po desiaty krát odhalili  veľkonočné megavajíčko. Prvýkrát sa ručne zdobená megakraslica na námestí odhaľovala v roku 2015 a zároveň bola zapísaná do Slovenskej knihy rekordov ako Najväčšia ručne zdobená kraslica na Slovensku s výškou 213 cm a obvodom vyše 4 metre.
 
 „Prvýkrát ju vtedy zdobili žiaci a učiteľky zo ZŠ na Komenského ulici. V nasledujúcich rokoch kraslicu zdobila stále iná škola v Bardejove. Počas pandemických obmedzení si ju museli vyzdobiť dráčik Ohniváčik s dračicou Plamienkou za podpory kolektívu Kultúrneho a turistického centra," uvádza na sociálnej sieti Mesto Bardejov.  
 
Megakraslica je vyzdobená jarnými motívmi, v podobe kvietkov obletovaných včielkami. Nechýba ani umelecky stvárnené logo Bardejovského medu. (Zdroj: FB Mesto Bardejov) 
 
„V tomto roku megakraslicu vyzdobil kolektív ZUŠ Michala Vileca v Bardejove, ktorej hudobná zložka pripravila program jeho slávnostného otvorenia. Bardejov je originálne mesto plné výnimočných ľudí, za čo minulý týždeň dostal značku Autentické mesto od Úradu priemyselného vlastníctva," dodáva mesto. 
 
Jedinečnosť v podobe Bardejovského medu, ktorý získal v minulo roku ochrannú známku bola aj hlavným motívom pre umelcov. Megakraslica je vyzdobená jarnými motívmi, v podobe kvietkov obletovaných včielkami. Nechýba ani umelecky stvárnené logo Bardejovského medu. 
 
V Bardejove na Radničnom námestí v piatok 15. marca slávnostne, už po desiaty krát odhalili veľkonočné megavajíčko. (Zdroj: FB Mesto Bardejov) 
 
A čo sa z vajíčka tento rok vykľuje? To môžeme len tušiť a s istotou sa to dozvieme pri slávnostnom otváraní fontán posledný aprílový deň. Dovtedy majú návštevníci historického centra Bardejova možnosť si počas najbližších týždňov urobiť originálny vianočný fotopozdrav s Bardejovskou megakraslicou.  
(9:55, red., Zdroj: FB Mesto Bardejov) 
Diskusia
Pridať komentár