Mesiac knihy vyvrcholí pred košickým župným úradom burzou kníh

1027x
18. Marec 2024
Tretí mesiac v roku vyvrcholí v Košiciach pred župným úradom obľúbeným podujatím
 V stredu 20. marca sa bude pred župným úradom v Košiciach konať Burza kníh. (Zdroj: FB KSK)

Prečítané knihy prinesú novú radosť, a to hneď dvakrát v stredu 20.3. od 10:00 do 15:00 pred Úradom Košického samosprávneho kraja.

Kraj aj tento rok spojí príjemné s užitočným. V poradí tretí mesiac v roku, ktorý je zameraný na knihy a aktivity knižníc vyvrcholí pre župným úradom obľúbeným podujatím. V stredu 20. marca sa bude konať Burza kníh. Výťažok z ich kúpy poputuje deťom z Nadácie Košického samosprávneho kraja.
 
Miesto pred krajským úradom na Námestí Maratónu mieru zaplnia knihy najrôznejších žánrov. (Zdroj: FB KSK)

„Hľadáme riešenia, ktoré sú nápomocné pre všetkých zainteresovaných. Spolu s krajskými knižnicami z Rožňavy, Spišskej Novej Vsi, Michaloviec, Trebišova, Košíc a Kráľovského Chlmca otvoríme stánky, aby si zvedaví východniari kúpili naj knihu pre seba a blízkych a zároveň tak podporili deti z krajskej nadácie. Tie aj župa systematicky a kontinuálne podporuje rôznymi aktivitami,“ informoval predseda Košického samosprávneho kraja Rastislav Trnka. 

Miesto pred krajským úradom na Námestí Maratónu mieru zaplnia knihy najrôznejších žánrov, rokov vydania od slovenských aj svetových autorov. Spolu šesť župných knižníc bude predávať publikácie za symbolické ceny.
 
Východniari si knihy môžu zakúpiť za hotovosť, no k dispozícii bude aj QR kód. (Zdroj: FB KSK)
 
Sily spojili aj župní úradníci. Aj knihy od nich nájdu miesto na predajnom pulte v stánku kraja, a to za dobrovoľnú sumu. Všetky vyzbierané prostriedky poputujú do pokladnice nadácie, ktoré ch použije napríklad na nákup pomôcok pre deti a mládež, športového vybavenia či na zaplatenie krúžkov. Východniari si knihy môžu zakúpiť za hotovosť, no k dispozícii bude aj QR kód. Vďaka nemu jednoducho a rýchlo priložia ruku k dielu pri dobrej veci.

Aj dávno prečítané knihy prinesú novú radosť, a to hneď dvakrát v stredu 20. marca 2024 od 10:00 do 15:00 pred Úradom Košického samosprávneho kraja na Námestí maratónu mieru. Okrem predaja budú v spomínanom čase pripravené aj tvorivé dielne zamerané hlavne na recykláciu kníh.
 
 Výťažok z ich kúpy poputuje deťom z Nadácie Košického samosprávneho kraja. (Zdroj: FB KSK)

Deťom z Nadácie Košického samosprávneho kraja môže ktokoľvek v tomto období pomôcť aj poukázaním 2 % zo svojich daní. Všetky informácie o tom, ako postupovať, sú zverejnené na webe nadaciaksk.sk. Kedykoľvek počas roka privítajú rodiny s deťmi ľubovoľný príspevok na čísle účtu SK49 0900 0000 0051 7080 1401.
(14:00, red.)
Diskusia
Pridať komentár