VIDEO | V Sociálnom dome ANTIC v Bardejove otvorili prvú medicínsku hyperbarickú komoru

1271x
18. Marec 2024
 Medicínska hyperbarická komora pomáha zlepšiť zdravie
Pozrite si našu videoreportáž
 
 V Sociálnom dome ANTIC v Bardejove otvorili prvú medicínsku hyperbarickú komoru pre zlepšenie vášho zdravia.
 
„Princíp účinku alebo liečebného efektu je poskytnutie zvýšenej ponuky a dodávky kyslíka. Tým sa naštartuje regeneračný proces a urýchľuje sa hojenie,“ vysvetlil Michal Peteja, garant hyperbarickej oxygenoterapie v zariadení Antic.
 
„Je potrebné, ak príde pacient s lístkom od svojho lekára, že ten lekár odporúča hyperbarickú komoru na istú diagnózu,“ informoval Jaroslav Živčák, generálny riaditeľ Sociálneho domu Antic.
 
 Medicínska hyperbarická komora (Zdroj: AHOJ TV)
 
Vstup je možný aj pre samoplatcov, avšak s posudkom a súhlasom od lekára, ktorý je poverený pre hyperbarickú komoru. Liečebná metóda sa uplatňuje pri 15-tich až 20-tich indikáciách alebo ako určí váš lekár.
 
„Môže ísť aj o akútne indikácie – pri otravách oxidom uhoľnatým, pri vzduchových a plynových embóliách. Väčšinou ide o chronické indikácie, najčastejšie nehojáce sa rany, kožné defekty. Nie je samospasiteľná – musí ísť v komplexe ďalších liečebných opatrení,“ povedal Peteja.
 
 Hyperbarickú komoru slávnostne otvorili (Zdroj: AHOJ TV)
 
„Či už je to dáma gravidná alebo má niekto strojček na srdiečku, alebo iné chronické veci, že je nositeľka bacilov a podobne, tak tam je dané, že nemôže absolvovať hyperbarickú komoru,“ dodal J. Živčák.  
 
Oxygenoterapia je časovo ohraničená, buď na 60, 90 alebo až 120 minút za rovnakú cenu 39 eur. Do komory musíte vstupovať so zvrškom, spodkom a s ponožkami so 100-percentnej bavlny.
(15:30, red.)
Diskusia
Pridať komentár