Opití vodiči autobusu. Jeden viezol cestujúcich

5004x
19. Marec 2024
Pod vplyvom alkoholu už aj vodiči autobusov  
 Vodiči boli podrobení dychovej skúške (Zdroj: FB Polícia SR - Košický kraj)
 
Nie je pravidlom, že dychovej skúške policajti podrobia iba vodičov osobných áut. „Fúkať“ môže naozaj ktokoľvek a kedykoľvek!  
 
Dnes (19.3.) krátko po 5. hodine ráno policajti v Kráľovskom Chlmci zastavili autobus medzimestskej linky a jeho 52-ročného vodiča podrobili dychovej skúške Výsledok jeho dychovej skúšky bol 0,57 mg/l alkoholu v dychu, čo je v prepočte 1,19 promile, opakovaná dychová skúška mala hodnotu 0,41 mg/l alkoholu, čo je v prepočte 0,85 promile V čase, keď tento vodič šoféroval autobus, sa v ňom okrem neho neviezli žiadni cestujúci.
 
Vodič však aj napriek tomu mohol svojim konaním ohroziť život alebo zdravie ľudí, alebo spôsobiť značnú škodu na majetku pri výkone zamestnania, preto bol obmedzený na osobnej slobode a po vykonaní potrebných procesných úkonov putoval do cely policajného zaistenia.
 
Na 52-ročného vodiča čaká obvinenie z trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky a o jeho ďalšom osude bude rozhodovať súd, v prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na dva až 5 rokov.
 
 Cestujúci volali na tiesňovú linku 158 (Ilustračná fotografia)
 
V autobuse, ktorý smeroval do mesta Rožňava, sa včera (18.3.) krátko pred 17.30 hodinou viezlo 10 ľudí. Cestujúci však mali podozrenie, že vodič autobusu je pravdepodobne pod vplyvom alkoholu, a preto svoje podozrenie oznámili na tiesňovú linku 158.
 
Keď to vodič zistil, nechal autobus stáť na rázcestí v obci Háj (okr. Košice okolie), tržbu z autobusu vzal so sebou, zabuchol za sebou dvere a vybral sa pešo preč smerom na obec Turňa nad Bodvou. Cestujúcim sa za pomoci núdzového tlačidla podarilo dvere otvoriť a vystúpiť z autobusu. 2 osoby z miesta odišli, 8 čakalo na príchod policajnej hliadky.
 
55-ročného vodiča autobusu policajti vypátrali v obci Turňa nad Bodvou a o 18.45 podrobili dychovej skúške. Jej výsledok bol pozitívny, a to 0,34 mg/l alkoholu v dychu, čo je v prepočte 0,71 promile. Vodičovi policajti na mieste zadržali vodičský preukaz, ďalšia jazda mu bola zakázaná a o jeho treste za jazdu pod vplyvom alkoholu rozhodne správny orgán, s čím sa stotožnil aj službukonajúci prokurátor.
(11:45, KRPZKE) 
Diskusia
Pridať komentár