Dnes (20.3.) čaká celonárodné testovanie aj 1615 košických deviatakov

1413x
20. Marec 2024
Deviataci základných škôl si preveria svoje schopnosti pri celonárodnom testovaní
 Celonárodné testovanie deviatakov (Zdroj: FB Košice - Mesto Košice)
 
V stredu 20. marca 2024 sa na Slovensku uskutoční celonárodné testovanie deviatakov. Preverí ich gramotnosť v slovenskom jazyku a matematike.
 
V Košiciach sa do testovania zapojí 1615 žiakov z 34 základných škôl (ZŠ) v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta. V porovnaní s celoslovenským priemerom si v minulom školskom roku takmer polovica košických škôl počínala nadpriemerne v slovenčine, kde ako najlepšie boli vyhodnotené ZŠ s MŠ Želiarska 4, ZŠ Hroncova a ZŠ Mateja Lechkého na ulici Jána Pavla II.
 
Ešte viac sa ich základným školám darilo v matematike, keď nadpriemerné výsledky dosiahla viac ako polovica škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Košice. Najúspešnejšie matematické hlavičky mali v uplynulom školskom roku na ZŠ s MŠ Želiarska, ZŠ Mateja Lechkého na ulici Jána Pavla II a na ZŠ Staničná.
 
S cieľom zabezpečiť deviatakom optimálne podmienky pre koncentráciu pristúpila väčšina košických škôl aj tento rok k alternatívnemu programu pre ich mladších spolužiakov. V závislosti od kapacitných a organizačných možností škôl udelili niektorí riaditelia žiakom riaditeľské voľno alebo im pripravili mimoškolské aktivity.
(9:00, red.) 
Diskusia
Pridať komentár