VIDEO | Redakcia AHOJ.TV súťažila v kolkách

947x
20. Marec 2024
Redakcia AHOJ.TV súťažila vo Veľkom Šariši
 Pozrite si našu videoreportáž
 
Už po dvadsiaty štvrtý krát sa zišli pracovníci médií na novinárskych kolkách, ktoré sa konajú vo Veľkom Šariši. Prešovská regionálna organizácia Slovenského syndikátu novinárov v spolupráci s mestom akciu organizuje každoročne a aj tento rok sa vydarila.
 
„Som rád, že ste opäť prišli a trošku si u nás zašportovali. Máte čo doháňať ešte, pretože u nás je to už vyše sto rokov, čiže vaša pomyselná štvorročnica je k stovke ešte málo. Na druhej strane je zaujímavé, že stále ten šport vie niekoho osloviť a láka,“ povedal Viliam Kall, primátor mesta Veľký Šariš.
 
„Najviac ma teší to, že tradícia žije, že tu prišli ľudia, členovia syndikátu a pracovníci médií. Stretli sme sa – vidím, že sa ľudia medzi sebou rozprávajú a presne preto je toto podujatie,“ prezradil Jozef Jurčišin predseda regionálnej organizácie Slovenského syndikátu novinárov.
 
 Súťaž v kolkách (Zdroj: AHOJ TV)
 
Najlepší jednotlivci i kolektívy si do svojich redakcií znova odniesli cenné kovy. Práve toto podujatie je jedným z mála, na ktorom sa majú novinári možnosť spolu stretnúť, zasúťažiť si a porozprávať sa.
 
„Som veľmi rada, že som mohla prísť aj tento rok, prijať pozvanie od syndikátu novinárov v Prešove, zúčastniť sa tohto turnaja a porozprávať sa s kolegami novinármi a počas toho si aj dobre zašportovať,“ vyjadrila sa súťažiaca.
 
„S výkonom som veľmi spokojný. Súperi sú stále dobrí, stále ma tlačia ako aj predošlé roky, tak aj tento rok. Hlavné je stretnúť sa a porozprávať sa,“ povedal jeden zo súťažiacich.
 
 Pracovníci médií si do svojich redakcií znova odniesli cenné kovy (Zdroj: AHOJ TV)
 
„Vo všeobecnosti si myslím, že toto je taká akcia, ktorá má svoju tradíciu, ale v prvom rade, že sme našli partnera, ktorým je samospráva mesta Veľký Šariš. Nech už je tu akýkoľvek primátor, či už tu bol Robo Oros, Mikuláš Dráb, Fero Bartko alebo teraz mladý Viliam Kall, vždy si osvojili tú našu predstavu o tom, že stretnime sa a bavme sa,“ prezradil Jurčišin.
 
„Aj vďaka našej Ivetke Perecárovej – vďaka tomu, že sa dala do toho ona, ako úspešná kolkárka, pritiahla k tomu športu nie len vás, ale mali tréning aj žiaci a mládež, ktorá nám dáva predpoklad v tom športe pokračovať. Je to špeciálny šport, istým spôsobom unikátny, nemáme ho v každom meste a o to je to ťažšie získať si ten záujem. Som rád, že aj vďaka takýmto ľuďom aj vďaka tomu, že aj vy ste tu dnes, tak sa to dostáva do povedomia, a že mi o tento šport neprídeme,“ doplnil Kall.
 
V rámci akcie sa v priestoroch kolkárne uskutočnila tlačová konferencia, na ktorej primátor mesta oboznámil novinárov o novinkách i plánoch na najbližšie obdobie.
(15:30, red.) 
Diskusia
Pridať komentár