Zelené kolobežky sa vracajú do Košíc

1455x
02. Apríl 2024
Po zhruba rok a pol trvajúcej prestávke sa obľúbené zelené kolobežky platformy Bolt vracajú na košické ulice
 Bolt sa dlhodobo snaží o bezpečnú a usporiadanú prevádzku prostriedkov mikromobility. (Zdroj: Bolt)

Obyvatelia metropoly sa môžu tešiť na desiatky obľúbených strojov a tiež aj nové bezpečnostné funkcie, ktoré spoločnosť zaviedla pre ochranu používateľov a ich okolia.

Bolt sa dlhodobo snaží o bezpečnú a usporiadanú prevádzku prostriedkov mikromobility. Dbá na zásady správnej jazdy či parkovania, pravidelne ich svojim používateľom pripomína priamo prostredníctvom aplikácie alebo na svojich kanáloch.

Novými bezpečnostnými opatreniami, s ktorými sa Košičania dostanú do kontaktu, sú napríklad aj testy na odhalenie jazdy vo dvojici, prevencia jazdenia šmykom či kognitívny test schopností. Jeho úlohou bude zabrániť jazdám pod vplyvom alkoholu a prístupný bude v exponovaných časoch, kedy je pravdepodobnosť jazdy pod vplyvom alkoholu najväčšia.
 
 Košičania sa od dnes môžu voziť kolobežkách, ktoré disponujú vymeniteľnou batériou a sú 100 % recyklovateľné s očakávanou životnosťou 60 mesiacov. (Zdroj: Bolt)

Obyvateľov Košíc možno milo prekvapí aj nová funkcia založená na senzoroch kolobežiek, ktoré zisťujú, či je stroj vo vzpriamenej polohe. Ak nie je a všímavý okoloidúci kolobežku zodvihne, tá sa mu namiesto spustenia alarmu poďakuje.

„Novinkou v Košiciach bude aj bodové hodnotenia používateľov. Jazdci sú za rôzne priestupky či zlé parkovanie hodnotení a ak budú na chvoste rebríčka, budú si musieť naštudovať vzdelávacie materiály zamerané na bezpečnú jazdu. Ak sa nezlepšia, obmedzí sa im rýchlosť a neskôr môžu mať aplikáciu zablokovanú. Tento systém funguje už aj v ostatných mestách a prináša výsledky, napríklad výskyt jazdy vo dvojici sa znížil o viac ako 98,5 %" vysvetľuje Peter Mesarč, Country Manager pre kolobežky Bolt pre Českú a Slovenskú republiku. 
 
 Cítim, že mestu treba pomôcť ekologickou a dostupnou alternatívou, akou sú aj naše zelené kolobežky, hovorí Peter Mesarč, Country Manager pre kolobežky Bolt pre Českú a Slovenskú republiku. (Zdroj: Bolt)

„Ako Košičan som nesmierne rád, že si moji krajania doslova vypýtali naše kolobežky naspäť. Cítim, že mestu treba pomôcť ekologickou a dostupnou alternatívou, akou sú aj naše zelené kolobežky,” dodáva Mesarč.

Košičania sa od dnes môžu voziť kolobežkách, ktoré disponujú vymeniteľnou batériou a sú 100 % recyklovateľné s očakávanou životnosťou 60 mesiacov. Nič sa nezmenilo ani na spôsobe stiahnutia aplikácie, dostupná je na Google Play aj na App Store, používatelia si kolobežky môžu požičať aj v piatich ďalších slovenských mestách: konkrétne v Bratislave, Nitre, Trnave, Trenčíne a v Piešťanoch. 

Na návrat zelených kolobežiek sa však môžu začať tešiť aj v ďalšom meste na východe Slovenska, s ktorým spoločnosť Bolt práve rokuje o návrate svojich kolobežiek.
 
 Bolt je so svojimi 130 000 kolobežkami vo vyše 170 mestách v 20 európskych krajinách najväčším poskytovateľom takýchto služieb v Európe. (Zdroj: Bolt)

Bolt je európska superaplikácia, ktorej poslaním je urobiť mestskú mobilitu dostupnejšou, bezpečnejšou a udržateľnejšou. Bolt má 150 miliónov zákazníkov v 45 krajinách Európy a Afriky. Spoločnosť ponúka celý rad služieb mobility, vrátane taxi služby, zdieľaných áut a kolobežiek, donášky jedla a potravín.

Bolt je so svojimi 130 000 kolobežkami vo vyše 170 mestách v 20 európskych krajinách najväčším poskytovateľom takýchto služieb v Európe.
(12:00, red.)
Diskusia
Pridať komentár