Hokejový klub Mládež HC 46 Bardejov každým rokom napreduje

1182x
04. Apríl 2024
Bilancia skončenej sezóny 2023/2024 hokejového klubu Mládež HC 46 Bardejov
 Hokej je kolektívny šport, no za výsledkami stoja aj výkony jednotlivcov. (Zdroj: MHC 46)
 
Bardejovský mládežnícky hokejový klub Mládež HC 46 Bardejov každým rokom napreduje. V sezóne 2023/2024 mal zastúpenie 250 registrovaných detí vo vekových kategóriách od predprípravky, prípravky, športových hokejových tried až po dorastencov.
 
Viacero hráčov reprezentovalo klub aj mesto v mládežníckych výberoch, v extraligových, prvoligových i druholigových kluboch doma i v zahraničí.
 
 V spolupráci so SZĽH zorganizovali náborovú akciu Deti na hokej (Zdroj: MHC 46)
 
„Aj napriek nepríjemnostiam na začiatku sezóny, kedy sme mali problém so začiatkom prípravy na domácom ľade, považujeme našu sezónu za úspešnú, čo sa týka výsledkov a hlavne v rozšírení hráčskej základne v klube.
 
Na to, aký sme mali začiatok sezóny, koľko vecí sme museli riešiť, máme výborné výsledky. Za to patrí vďaka všetkým trénerom, hráčom aj ich rodičom, sponzorom, ale aj Slovenskému zväzu ľadového hokeja a mestu Bardejov za finančnú podporu, ktorá nám veľmi pomohla. V tejto sezóne sa nám podarilo opäť zorganizovať korčuliarsky kurz a olympiádu pre materské školy, ktorej sa zúčastnilo sedem materských škôl v počte 220 detí," vyjadril sa prezident Mládež HC 46 Bardejov, Tomáš Ivan.
 
 Mládežnícky hokejový klub 46 (Zdroj: MHC 46)
 
„Vďaka tejto našej aktivite a v spolupráci so ZŠ Pod Vinbargom otvárame v septembri popri ostatných športových hokejových triedach opäť aj hokejovú triedu od prvého ročníka základnej školy.
 
V spolupráci so SZĽH sme zorganizovali náborovú akciu Deti na hokej, spoločne s Kultúrnym turistickým centrom mesta Bardejov sme zorganizovali Karneval na ľade, ďalej sme spolupracovali na podujatí pre deti mesta Bardejov s názvom Šport pre zdravie. Sme radi, že sa základňa detí nášho klubu rozširuje a v týchto aktivitách chceme pokračovať aj v ďalšej sezóne,“ pokračoval Tomáš Ivan.
 
 
Výsledky jednotlivých kategórií a zhodnotenie sezóny 2023/2024
 
„Na začiatok musím povedať, že v našom klube nie je prioritou hrať na výsledky, ale razíme myšlienku dať priestor všetkým deťom a z nich vychovávať jednotlivcov a dať im základy, aby sa v neskoršom veku dokázali presadiť vo vyšších súťažiach, extraligových kluboch, zahraničí, dokonca aj v reprezentácii.
 
Hokej je špecifický tým, že či už korčuľovanie alebo práca s hokejkou nie sú prirodzenou, ale špecifickou činnosťou, čiže na ich rozvoj a napredovanie je potrebný čas. Nie je to jednoduché, je to beh na dlhé trate, neznamená to, že hráč, ktorý vyniká v prípravke, bude vynikať aj v doraste. Chlapci alebo dievčatá, ktorí na sebe pracujú, sú skromní, pokorní, dosahujú vždy viac, či už majú talent alebo nie ako tí, ktorí navyše neurobia nič,“ povedal hlavný tréner v klube Patrik Sokoli.
 
 ,,Chceme naďalej zlepšovať, zveľaďovať a vytvárať čo najlepšie podmienky pre deti “ povedal prezident klubu Tomáš Ivan (Zdroj: MHC 46)
 
So sezónou 2023/2024 prevláda spokojnosť
 
„V sezóne 2023/2024 dorastenci síce nepostúpili do play-off, no v druhej časti sezóny sa stali víťazmi Regionálneho pohára východ, K-Classic 1.liga dorastu, takže pri hodnotení sezóny prevláda spokojnosť aj keď je stále čo zlepšovať. V žiackych kategóriách športových hokejových tried i kategóriách prípraviek a predprípraviek tabuľky pre nás nie sú priorita. Naučili sme sa radovať z víťazstiev aj znášať prehry," povedal Sokoli.
  
„Je to šport a potešili viaceré zápasy a výsledky, kde bolo vidieť napredovanie a progres chlapcov i dievčat či už v zápasoch ôsmakov, šiestakov, piatakov, štvrtákov aj tretiakov. Tí najlepší jednotlivci boli posúvaní do vyšších kategórií, aby sa ďalej rozvíjali. Svoje prvé turnaje odohrali aj chlapci a dievčatá z najmenšej kategórii predprípravky, kde išlo hlavne o radosť a nadšenie z hry nie o výsledok,“ prezradil Patrik S.
 
  
„Teší nás aj to, že niektorí jednotlivci, ktorí sú naši odchovanci, hoci už pôsobiaci v iných kluboch, si počas sezóny vybojovali pozvánky do reprezentácii, miesto v zostave v extraligových, prvoligových, druholigových kluboch i v zahraničí, čo nás všetkých veľmi teší a sme radi, že sme aj my boli jedni z tých, ktorí prispeli k ich rozvoju a dúfame, že o chlapcoch a dievčatách z Bardejova budeme ešte počuť a bude ich každým rokom viac,“ pokračoval hlavný tréner MHC 46 Bardejov Patrik Sokoli.
 
Viacero hráčov reprezentovalo klub aj mesto doma i v zahraničí (Zdroj: MHC 46) 
Úspechy jednotlivcov
 
,,Hokej je kolektívny šport, no za výsledkami stoja aj výkony jednotlivcov. V klube Mládež HC 46 Bardejov sme si zvykli aj na úspechy jednotlivcov. Výnimkou nebola ani sezóna 2023/2024. Začnem chlapcami, ktorí sa predstavili v Regionálnom výbere SR do 15 rokov a to Matej Sobek, Jerguš Žofaj a Radovan Grohoľ.
 
Extraligovú sezónu majú za sebou aj juniori a dorastenci pôsobiaci v iných kluboch, ktorí sú našimi odchovancami Dušan Divulit, Oliver Kotvan (obaja HC Košice), Šimon Mojdis (HK Sp. Nová Ves), Dávid Ilčík (HK Mládež Michalovce), Lukáš Tomčo, Matúš Tomčo (obaja HC Prešov).
 
Medzi ďalších odchovancov z Bardejova patria hráči seniorských extraligových, prvoligových a druholigových mužstiev na Slovensku i v zahraničí menovite František Gajdoš (HK Nitra, reprezentant SR), Patrik Sokoli (HK Poprad, Aquacity Pikes), Richard Nemec (HC Zubr Prerov), Alex Benka Rybár, Šimon Kašperan, Ľuboš Krochta, Adrián Tkáč (všetci HK Bardejov), Patrik Litavec (HK Senica), Peter Česelka (HK Sabinov),“ uviedol Sokoli.
 
A ako to bude vyzerať s mládežníckym hokejom v novej sezóne?
 
„Keďže koncom apríla nám začína príprava na novú sezónu, tzv. letná príprava, momentálne pracujeme na zložení jednotlivých trénerských pozícii. Chlapci a dievčatá športových hokejových tried pracujú nepretržite.
 
Pomaličky v apríli začneme s prípravou, aby sa v máji mohla rozbehnúť naplno, ostatné kategórie sa pripoja taktiež v máji. Po tohtoročnej výbornej spolupráci a odozve by sme chceli naďalej pokračovať v spolupráci s materskými školami v Bardejove," informoval prezident.
 
„Musím ale podotknúť, že nakoľko tento rok sme finančne zabezpečovali celý projekt sami, od novej sezóny budeme potrebovať podporu aj zo strany mesta, kde dúfame, že naša spolupráca bude fungovať. V areáli zimného štadióna momentálne začína rekonštrukcia, tak dúfame že novú sezónu stihneme odštartovať v domácich podmienkach.
 
Chceme naďalej zlepšovať, zveľaďovať a vytvárať čo najlepšie podmienky pre deti v našom meste a našom klube, načo máme pripravené aj ďalšie projekty. Keďže sa riadime našim mottom „Deti sú naša budúcnosť,“ robíme všetko preto, aby mali nato vytvorené najlepšie možné prostredie, aké vieme zabezpečiť,“ dodal na záver rozhovoru prezident klubu Tomáš Ivan.
(15:45, red, FB: Mládež HC 46 Bardejov) 
Diskusia
Pridať komentár