Jarné a letné trendy v dámskej móde

904x
08. Apríl 2024
Vzory a rifľovina budú dominovať v dámskej móde počas jari a leta 2024
 
Každú sezónu zahraniční aj mnohí slovenskí módni návrhári prinášajú na prehliadkové móla nové netradičné strihy, vzory či materiály oblečenia. Samozrejme, že aj túto jar a leto sa mnohé milovníčky módy majú na čo tešiť. Okrem klasických dlhodobo známych trendov, svet módy bude aj ozvláštnený kreatívnymi kúskami.
 
Na svoje by si mali prísť rôzne typy žien, od extravagantných až po romantické ženy. Módni návrhári tentokrát stavili na minimalizmus, ktorý bude doplnený kvetmi, bodkami, pruhmi, ale aj čipkou. Rifľovina nám na rozlúčku určite nezamáva ani tento rok, práve naopak vďaka dizajnérskemu vylepšeniu budeme v obchodoch vidieť zaujímavé strihy džínsových šiat, sukní, či nohavíc.
 
Jarné a letné dámske oblečenie v znamení kvetov, bodiek, pruhov aj madeiry
 
Počas tejto jari nebudú kvety kvitnúť len na lúke a záhrade, ale predovšetkým na šatách a blúzkach. Počas módnej prehliadky sa Sestry Zimmermann jasne vyjadrili, že najmódnejšie vzory pre rok 2024 budú kvetinové a tento vzor sa najviac objaví na kokteilových šatách a blúzkach. Ak ste naopak odvážna a chcete byť iná, rozlúčte sa s nudou a siahnite po módnych kúskoch s 3D kvetmi na šatách, kostýmoch alebo v podobe textilných brošní.
 
Kvetinové šaty sú in v rôznych farbách (Zdroj: Pinterest)
 
Bodky inšpirované romantickou komédiou „Pretty Woman“ budú na druhej priečke medzi in vzormi roka 2024. Herečka Julie Roberts urobila dojem na množstvo divákov ikonickými hnedými šatami s bielymi bokami. Hoci tento film je staršieho dáta, bodky však v tejto modernej dobe sú stále obľúbené v móde. Minimalizmus hrá veľkú rolu v súčasnosti, no pri bodkách to tentokrát nebude platiť. Čím väčšie, tým ženskejšie. Šaty v čiernobielom prevedení s maxi bodkami decentne zvýraznia tmavšiu pokožku a hnedé vlasy.
 
Pruhované oblečenie sa nosí už niekoľko sezón a aj naďalej bude in. Módni experti tento rok sa však s pruhmi vyhrali a experimentovali. V obchodoch sa objavia pruhy v žiarivých farbách, doplnené zvieracími či inými potlačami. Najčastejšie budú tentokrát pruhy zdobiť šaty aj košele. V lete na pláži taktiež s pruhmi na plavkách nič nepokazíte, práve naopak zažiarite.
 
Ak patríte medzi milovníčky elegantnej módy, v šatníku by vám nemali chýbať nestarnúce pruhované košeľové šaty, v ktorých nielenže budete vyzerať štýlovo, ale hlavne sa budete v nich cítiť pohodlne. Keďže čoraz viac je dôležité recyklovať a pomáhať životnému prostrediu, stačí otvoriť manželovu, bratovu či ocovu skriňu a z nenosenej pruhovanej košele šikovná krajčírka ušije originálne šaty. Ak preferujete športovú eleganciu, nebojte sa ich kombinovať jednofarebnými teniskami, vďaka ktorým šaty vyniknú a nesplynú.
 
Pruhy s potlačou sú v móde nielen na šatách a košeliach-Gucci, photo by Estrop (Zdroj: Getty Images)
 
Nielen kvety, bodky a prúžky ako najmódnejšie vzory roka 2024, majú šancu dobyť túto sezónu. Stačí jednoduchá čipka a vaše šaty sa zmenia na jedinečný model. Madeira je rafinovaná a elegantná a bude letným top trendom.
 
Rifľovina opäť ako horúci trend
 
V džínsovine od hlavy až po päty! To je motto, ktorého sa treba túto sezónu držať. Ak máte z minulej sezóny v šatníkoch džínsové šaty, sukňu, bundu alebo čokoľvek iné, teraz je ten správny čas vybrať ich zo šatníkov a vykročiť do jari štýlovo aj s obyčajnou rifľovinou. Naopak ak stále máte doma džínsy s nízkym pásom, ktoré boli v móde minulú sezónu, radšej si z nich ušite nákupnú tašku. Vysoký pás sa konečne vrátil späť do módy! Vďačné budú hlavne ženy, ktoré rady s týmto strihom riflí zakrývali kilá navyše na bruchu. Rifľovina bola pôvodne materiálom, z ktorého sa šili pracovné nohavice pre zlatokopov. Zaujímavosťou teda v džínsovom oblečení bude ,,worker“ štýl. Taktiež skúste skombinovať rôzne odtiene rifľoviny do jedného outfitu.
 
Rifľovina od hlavy až po päty (Zdroj: Pinterest)
 
Milé dámy, ak chcete zažiariť počas jarnej a letnej sezóny, do šatníka si doplňte množstvo vzorovaných módnych kúskov. Pri nakupovaní sa držte hesla: ,,Menej je viac!“ No pri bodkovanom oblečení na to radšej zabudnite.
(14:22, Etela Vargová)
Diskusia
Pridať komentár