Cestári sa zamerali na čistenie na všetkých cestných komunikáciách

887x
10. Apríl 2024
 Jarné čistenie krajských ciest
 Čistenie sa každoročne týka krajníc ciest a ich očistenia od inertného posypového materiálu (Zdroj: FB Prešovský samosprávny kraj)
 
Po skončení zimnej údržby ciest zakaždým nasleduje jarné upratovanie a na cesty nastupujú zametacie mechanizmy.
 
Práve to je realita posledných dní a týždňov krajských cestárov Správa a údržba ciest Prešovského samosprávneho kraja, ktorí sa zamerali na čistenie na všetkých cestných komunikáciách, mostných objektoch, odpočívadlách a aj odstavných plochách, ktoré sú v jej správe.
 
 Čistiace práce realizujú aj na mostných objektoch, odpočívadlách a odstavných plochách (Zdroj: FB Prešovský samosprávny kraj)
 
Čistenie sa každoročne týka krajníc ciest a ich očistenia od inertného posypového materiálu - kameniva, ktorý bolo aplikovaný počas zimnej údržby ciest. Dôkladná pozornosť je pri čistení venovaná aj odstraňovaniu nečistôt z odvodňovacích zariadení - priepustov, priekop, rigolov, vpustí a šácht.
 
Zametacie mechanizmy vyrazili napr. aj na cestu II/537 známu ako Cestu slobody. Vzhľadom na jej rozsiahlosť sa pri jej čistení museli zmobilizovať personálne-odborné kapacity všetkých siedmich oblastí SÚC PSK.
(15:00, red.)
Diskusia
Pridať komentár