Košice podpísali memorandum o zriadení Misie klimatickej odolnosti mesta

908x
15. Apríl 2024
V Košiciach zriadili Misiu klimatickej odolnosti mesta
 Misia je založená ako aktivita projektu Mission CE Climate podporeného programom Interreg Stredná Európa. (Zdroj: FB Mesto Košice)
 
Mesto Košice a Ekonomická fakulta Technickej univerzity v Košiciach (TUKE) podpísali Memorandum o zriadení Misie klimatickej odolnosti mesta Košice.
 
Spolu s ďalšími partnermi z Nemecka, Rakúska, Talianska, Slovinska a Chorvátska vytvárajú šesť vzájomne spolupracujúcich Lokálnych misií klimatickej odolnosti Strednej Európy zameraných na mestské prostredie. Misia je založená ako aktivita projektu Mission CE Climate podporeného programom Interreg Stredná Európa.
 
 Plánovanie a spravovanie klimatickej agendy v Košiciach bude vytvárané v kontexte vznikajúcej Spoločnej stratégie Lokálnych Misií odolnosti v rámci širšieho regiónu Strednej Európy. (Zdroj: FB Mesto Košice)
 
V najbližších mesiacoch sa úsilie sústredí na vytvorenie Akčného plánu klimatickej odolnosti miestnej komunity, v nadväznosti na už existujúci Adaptačný plán mesta Košice na zmenu klímy 2022 - 2030.
 
Plánovanie a spravovanie klimatickej agendy v Košiciach bude vytvárané v kontexte vznikajúcej Spoločnej stratégie Lokálnych Misií odolnosti v rámci širšieho regiónu Strednej Európy. Významnou cieľovou skupinou pripravovaných opatrení a aktivít v meste sú deti navštevujúce materské a základné školy.
(12:45, red.) 
Diskusia
Pridať komentár