VIDEO | Hokejisti Košíc vyhrali aj v druhom domácom zápase

1538x
16. Apríl 2024
Odhodlaní oceliari išli dravo za víťazstvom
 Pozrite si našu videoreportáž
 
V košickej Steel aréne to opäť žilo. Odohral sa štvrtý zápas semifinále playoff extraligy medzi HC Košice a HK Spišská Nová Ves.
 
Aj keď boli v úvode domáci aktívni, ôsma minúta patrila spišskému útočníkovi Burgessovi, ktorý skóroval. Evidentné odhodlanie oceliarov sa prejavilo už po trinástich sekundách, keď po prihrávke Slováka efektívne využil presilovku Mikuš a vyrovnal stav na 1:1.
 
„Je to veľký faktor nie len v playoff, ale celkovo v hokeji, rozhodujú tie špeciálne formácie, či už ubránená presilovka súpera alebo veľa gólov v našej, takže sme radi, že to vychádza,“ vyjadril sa Tomáš Mikuš, útočník z HC Košice.
 
Dobrá defenzíva a aktívna hra sa prejavila aj v 17. minúte keď vedenie oceliarov zabezpečil Hunter Fejes. Košický kapitán Chovan, skóroval v závere druhej tretiny a opravil stav na 3:1.
 
  Evidentné odhodlanie oceliarov sa prejavilo už po trinástich sekundách (Zdroj: JOJ ŠPORT)
 
„To mužstvo sa zomklo a ešte sme dali dva góly a boli sme zase na koni. Snažíme sa ísť teraz strieľanie po strieľaní, neriešime kto góly dáva, kto na ne nahráva. Chceme ísť do toho ako mužstvo a toto verím, že nám môže pomôcť v celom playoff,“ povedal Michal Chovan, útočník a kapitán mužstva HC Košice.
 
„Na môj vkus dostávame veľa gólov v oslabení, takže toto sú veci, na ktorých budeme musieť popracovať,“ skonštatoval Juraj Valach, obranca HK Spišská Nová Ves.
 
Atmosféru umocnil svojim skórovaním Spišiak Majdan, vyrovnať stav avšak už nestihli. Oceliar Fejes päť sekúnd pred koncom tretej tretiny upravil stav na 4:2.
(9:30, red.)
Diskusia
Pridať komentár