VIDEO | Na Gymnáziu Leonarda Stöckela v Bardejove po anglicky

943x
16. Apríl 2024
Medzinárodná študentská konferencia Taste the future
 Pozrite si našu videoreportáž
 
Taste the future je Medzinárodná študentská konferencia, ktorú zorganizovali na Gymnáziu Leonarda Stöckela už po piatykrát.
 
Konferencia v anglickom jazyku bola rozdelená do dvoch dní. Prvý deň bol venovaný študentom gymnázia, ktorí rozprávali o mimoškolských aktivitách, nezvyčajných záľubách a skúsenostiach.
 
„Žiaci, ktorí majú nejaký netradičný záujem a chceli by sa o ňom podeliť so svojimi spolužiakmi, tak sa prihlásili a pripravovali celý rok,“ uviedla Alena Gombošová, riaditeľka Gymnázia Leonarda Stöckela
 
„Rozprávala som o svojom živote v Amerike, keďže minulý rok som strávila ako výmenný študent na americkej strednej škole. Hovorila som o mojich skúsenostiach, ktoré boli veľmi pozitívne a ja som si to veľmi užila. Je to úplné iné ako to poznáme my, Slováci. Povedala by som, že celá tá Amerika je taká pozitívnejšia a usmievavá. Chcela som im priblížiť celé fungovanie nie len školu, ale aj to, čo sa deje pomimo nej,“ povedala Lívia Potičná, študentka bilingválnej sekcie na Gymnáziu Leonarda Stöckela.
 
 Konferencia Taste the future (Zdroj: AHOJ TV)
 
„Prednášala som o japonskom tradičnom oblečení kimone. Zaujímam sa veľmi o japonskú kultúru a o samotné kimono. Chcela by som to potom ďalej aj študovať. Rozprávala som o častiach kimona, kde sa väčšinou nosí a o rozdieloch medzi kimonom a yukatou,“ vyjadrila sa Mária Onderková, študentka na Gymnáziu Leonarda Stöckela.
 
„Bol som v Amerike minulý rok cez leto v Los Angeles, kde som chodil na letnú školu, ktorá bola zameraná len na natáčanie filmov a nakrúcanie. Dnes som mal prezentáciu o Diferent aspect of filmmaking, čo znamená proces natáčania filmov. Do detailov som sa snažil vysvetliť všetko tak, ako keď si dnes pozrú nejaký film, tak aby vedeli ako to funguje, ako to prebieha na natáčacom svete,“ priblížil Ivo Varchol, študent bilingválnej sekcie na Gymnáziu Leonarda Stöckela.
 
  Prvý deň prednášali študenti gymnázia (Zdroj: AHOJ TV)
 
„Od kedy sme založili bilingválnu sekciu na škole, tak zisťujeme, že študenti nepotrebujú jazyk len to, aby aktívne komunikovali, ale dokážu cez neho aj žiť akokeby iný život, tak sme študentom dali priestor ukázať to, čo v nich je aj mimo školy a to, čomu sa venujú,“ vysvetlila Dana Mikulová, koordinátorka bilingválnej sekcie na Gymnáziu Leonarda Stöckela.
 
Druhý deň konferencie prednášali bývalí absolventi gymnázia a hostia. Študentom porozprávali o význame chémie a fyziky, o neurónových sieťach, ale aj o tom, ako si vybudovať úspešnú kariéru.
 
„Snažila som sa trošku robiť taký prierez nie len tou kariérou, ale aj životom. Chcela som načrtnúť aká bola moja cesta osobná a profesná. Potom som sa sústredila na detaily súčasnej práce, aby som ich trošku namotivovala aj na to, čo ich čaká, čo môžu študovať a kam sa môžu potenciálne zamestnať,“ Lenka Matlasová, riaditeľka pre vzdelávanie v spoločnosti Ernst & Young.
(15:00, red.) 
Diskusia
Pridať komentár