Prečo je vinylová podlaha čoraz obľúbenejšia?

1476x
18. Apríl 2024
Prečo je vinylová podlaha čoraz obľúbenejšia?
Zdroj obrázku: leomalsam / stock.adobe.com 
 
Dávno je preč doba, keď sme pri výbere podlahovej plochy do domácnosti mali na výber buď medzi kobercami, alebo klasickou plávajúcou podlahou. Dnešné možnosti sú oveľa širšie, a to ako po funkčnej, tak aj po dizajnovej stránke. V praxi to znamená, že máme k dispozícii možnosti, ktoré sú zaujímavejšie po stránke komfortu i estetiky. Ako napríklad vinylová podlaha.
 
Upúta dizajnom
 
Výborným príkladom tohto trendu je dizajnová vinylová podlaha do interiéru. Ako už samotný názov napovedá, vyniká aj zaujímavým vzhľadom, rozhodne však nielen ním. V rámci vinylových podláh si môžete vyberať z moderných, rustikálnych či súčasných vzorov. A samozrejme, z rôznych farebných kombinácií. Jednoducho – vinylová podlaha môže vyzerať presne tak, ako ste si to vždy u vás doma predstavovali.
 
 
Nielen o estetike
 
Avšak samozrejme, nemôže to byť len o estetike. Ak si napríklad zariaďujete nové bývanie a rozmýšľate, ako si vybrať podlahu do interiéru, určite sa pozeráte aj na jej ďalšie vlastnosti. Tými sú nepochybne odolnosť voči poškodeniu či tepelný odpor, ktorý je kľúčový pri podlahovom kúrení. Aj podlahové kúrenie patrí jednoznačne medzi trendy dneška. Je dobré vedieť, že vinylová podlaha má veľmi nízky tepelný odpor, čo v praxi znamená, že prepúšťa najviac tepla z kúrenia, a je teda energeticky výhodná.
 
Súhrn priaznivých faktorov
 
V prospech vinylových podláh teda hrá viacero faktorov, ktoré pekne ladia dokopy. Či už je to vizuálna stránka v podobe imitácie dreva, ktorá vhodne zapadne do interiéru. Alebo spomínaný tepelný odpor či odolnosť voči poškodeniu, čo určite oceníte, ak máte doma napríklad malé deti, ktoré sa rady hrajú či kreslia. Navyše, vinylová podlaha sa dá položiť napríklad aj do kúpeľne, čo je tiež fajn alternatíva, pretože je odolná voči vode, a zároveň nie tak ´studená´ ako klasická dlažba. Aj preto sa dá predpovedať, že obľuba vinylových podláh bude ešte rásť. 
(14:06, i)
Diskusia
Pridať komentár