Terezie Jastrzembská zažila realitu súťaže Miss Czech Republic od kastingu až po finále

1207x
21. Apríl 2024
Terezie Jastrzembská zažila realitu súťaže Miss Czech Republic od kastingu až po finále
Súťaž je jej splneným snom, ale jednoznačne to nebola prechádzka ružovou záhradou (foto: archív T. Jastrzembská) 
 
Terezie Jastrzembská je influencerka a študentka vysokej školy. Mladá slečna, obdarená krásou aj inteligenciou, ktorá pochádza z Česka, sa prihlásila v roku 2021 do súťaže Miss Czech Republic. Dostala sa až do top 6. Súťaž je jej splneným snom, ale jednoznačne to nebola prechádzka ružovou záhradou.
 
Terka, keďže si sa pred štúdiom na vysokej škole prihlásila do súťaže Miss Czech Republic, prezradila by si, čo Ťa viedlo prihlásiť sa?
 
Už ako malá som sledovala modelky v televízii. Mala som svoj zápisník, do ktorého som si zapisovala každú jednu modelku – jej meno, výšku a také základné informácie, takže už vtedy som sa o modeling s radosťou zaujímala. Vždy som sa na také ženy pozerala a nemôžem uveriť, že dnes som jednou z nich aj ja.
 
V roku 2021 som prišla na jeden z kastingov, tie sa konajú po celej Českej republike. Ja som prišla na ten úplne prvý v Prahe, pretože som tam žila. Z kastingu som postúpila do semifinále, zo semifinále z top 80 cez top 60, top 40 až top 20. Potom sa starostlivo vyberá finálová top 10, s ktorou sa pracuje počas pol roka (rozhovory, prípravy, sústredenie skoro každý týždeň). Na finále som sa dostala do najužšieho výberu top 6 a považujem to za môj najväčší úspech.
 
Podľa tvojich slov je účasť v tejto súťaži tvojím splneným snom. Z kastingu si sa dostala dosť ďaleko, teda až do finále. Bola táto cesta od kastingu až do finále príjemná a jednoduchá ako prechádzka ružovou záhradou? Alebo si si vtedy prechádzala náročným obdobím?
 
Veľmi rada by som povedala, že to bola prechádzka ružovou záhradou, ale klamala by som. Tu ide o naozaj najlepšiu bezkonkurenčnú súťaž a naša riaditeľka Taťána Makarenka chce z dospievajúcich dievčat urobiť ženy. Doslova z princezien kráľovné. Ide jej o to, aby mala také finalistky, s ktorými jednoducho perfektne komunikuje, spolupracuje a hlavne chce vidieť, že sú schopné na sebe tvrdo makať.
 
Na postave môžete zamakať, vlasy alebo makeup si vždy dokážete vylepšiť, ale pokiaľ na to tá modelka nie je psychicky pripravená, tak táto súťaž skrátka nie je pre ňu. Znie to drsne, áno, ale veľmi rada by som vyvrátila pár názorov, s ktorými som sa už neraz stretla. Napríklad, že modelky to majú jednoduché. Nie je to tak.
 
 
Keďže si povedala, že to ani náhodou nebola prechádzka ružovou záhradou. Čo bolo pre Teba najťažšie počas príprav na natáčania?
 
Najťažšie pre mňa bolo skĺbiť to so svojím doterajším životom. Pre mňa to bolo niečo nové. Počas kovidovej doby som mala na všetko čas a mala som tak nejako nastavený svoj životný štýl. Počas Miss sa mi všetko zmenilo. Ale musím povedať, že to, čo sa nám zdá najťažšie, nám naopak dáva neskutočné skúsenosti do života a za tieto som naozaj vďačná. Zo začiatku to bolo ťažšie, ale postupne sa do toho daná modelka dostane. Je naučená, je dochvíľna, má rešpekt, vyžaruje z nej jedinečná aura, energia. Aj napriek tomu, že to bolo náročné, stálo to za to.
 
Samozrejme, že si tam zažila aj príjemné chvíle a odniesla si nezabudnuteľné zážitky. Podelila by si sa o jeden z tvojich najkrajších momentov?
 
Najkrajšie pre mňa bolo zahraničné sústredenie v Tanzánii. Podotýkam žiadna dovolenka, ale naopak budíky o 3 ráno a práca do noci. Každý deň sme fotili alebo natáčali medailóniky do televízie. S týmto sústredením si spájam ten krásny zážitok, keď som sa na pláži na Zanzibare fotila na koni.
 
Terezia si na Zanzibare aj zajazdila na koni (foto: archív T.  Jastrzembská)
 
O súťažiach krásy ako je aj Miss sa hovorí, že dostať sa do takejto súťaže majú šancu len štíhle a vysoké ženy. Aká je tvoja osobná skúsenosť? Boli s Tebou aj súťažiace, ktoré nemali dokonalé krivky a požadovanú výšku?
 
Dnes už to tak dávno nie je. Samozrejme áno, stále ide o súťaž krásy a je to jedna z priorít, ale z modelky musí vyžarovať niečo špeciálne. Tá slečna môže byť krásna, ale pokiaľ nemá tú osobnosť a správne nastavenie v hlave, tak sa v tejto súťaži neudrží. Byť krásna naozaj nestačí. A áno, v každom ročníku Miss Czech Republic sú slečny, ktoré nemajú výšku nad 175 cm, dokonca niektoré majú aj pod. No naopak majú zase iné výhody, ktorými sa môžu pýšiť. Napríklad výborná angličtina, krásny prejav a podobne.
 
Zaujímalo by ma tiež, keďže som milovníčkou módy, že aký máš ty vzťah k nakupovaniu a móde?
 
Dovolím si povedať, že módou žijem, je to môj svet. Vďaka nej som sa našla a robí ma naozaj šťastnou. Páči sa mi, že je to spôsob prezentácie kohokoľvek na svete. Či už to sú farby, strihy alebo čokoľvek iné, čo nás môže bez slov popísať. K nakupovaniu mám samozrejme taktiež kladný vzťah. Práve nedávno som sa zúčastnila relácie Nákupné maniačky. Priznám sa, že často chodím do nákupných centier, ale nie vždy za účelom kúpiť si tam niečo. Mne ide o odpočinok, vďaka ktorému si dokážem vyčistiť hlavu. Tiež tam niekedy nachodím dosť kilometrov, takže to mám 2 v 1 aj s kardiom, haha.
 
 
Potrpíš si na značkových kúskoch oblečenia a doplnkoch alebo Ti na značke veľmi nezáleží?
 
Nie vôbec mi na značkách nezáleží. Zostaviť krásny outfit môžeme aj bez drahých kabeliek alebo obuvi. Skôr sa zameriavam na to, aby určité kúsky boli čisté a neopotrebované. Ja si stojím za tým, že parádu žena dokáže urobiť aj s malým rozpočtom.
 
Chcela by si sa zúčastniť ešte raz tejto alebo podobnej súťaže krásy, keby si mala možnosť?
 
Ja už by som sa znova neprihlásila, ale veľmi rada by som túto súťaž odporučila slečnám, ktoré po tom túžia presne tak, ako som túžila ja. Je to skutočne skvelá skúsenosť. V tom živote vás to zase niekam posunie, ľudia vás vnímajú inak a máte skvelé spomienky, ktoré vám už nikto nevezme. Ja som si splnila to, čo som vždy chcela a momentálne sa zameriavam na iné veci ako je škola, cestovanie, influencerstvo a celkovo budúcnosť v tomto odvetví.
 
Čo by si odporučila mladým dievčatám, ktoré tiež túžia prihlásiť sa do súťaže Miss?
 
Aj keď je to niekedy ťažké, tak určite neporovnávať sa s niekým iným a vážiť si to, kým samy ste. Zameriavať sa na svoje prednosti, nech už sú akékoľvek. Dôležité je hlavne nebrať si k srdcu cudzie neprajné slová a ísť si jednoducho za svojim.
(13:45, Etela Vargová)
Diskusia
Pridať komentár