VK MIRAD UNIPO Prešov na 4. mieste

749x
23. Apríl 2024
Prešovskí volejbalisti definitívne na nepopulárnom 4. mieste
 Erik Digaňa, tréner VK MIRAD UNIPO Prešov: „Zaslúžene Myjava vyhrala, aj keď sme vzdorovali." (Zdroj: Veronika Mihaliková)
 
V sobotu (20.4.) pokračovala tretím zápasom séria o bronzové medaily Niké Extraligy mužov medzi volejbalistami VK MIRAD UNIPO Prešov a TJ Spartak Myjava.
 
Napriek veľkej bojovnosti sa domácim hráčom nepodarilo sériu zdramatizovať a po prehre 2:3 (20:25, 25:23, 25:14, 22:25, 12:15) si Kopaničiari z metropoly Šariša odviezli cenné kovy. Vo finále hranom na 4 výhry sa hráčom Bratislavy podarilo vyrovnať sériu o majstrovský titul proti Komárnu na 2:2. Hostia vstúpili do zápasu úspešne a pod kontrolou mali celý priebeh prvého setu. Po tesnej koncovke druhého dejstva sa domáci zlepšili a s veľkým náskokom získali aj ten tretí.
 
 Hostia vstúpili do zápasu úspešne (Zdroj: Veronika Mihaliková)
 
. V tajbrejku sa ako prvý dostali do vedenia hostia. Strany sa menili za stavu 5:8 a tento rozdiel si Spartakovci udržali až do konca. Najviac bodujúcim hráčom zápasu sa stal 29-bodový domáci smečiar Michal Ščerba. Tréner Erik Digaňa určil ako MVP mladého odchovanca prešovského volejbalu, smečiara Pavla Anderka. Myjavský kormidelník Martin Pipa sa rozhodol oceniť výkon svojho skúseného libera Ľuboša Ochodnickeho.
 
S TJ Spartak Myjava prehrali 2:3 (Zdroj: Veronika Mihaliková)
 
Erik Digaňa, tréner VK MIRAD UNIPO Prešov: „Zaslúžene Myjava vyhrala, aj keď sme vzdorovali. Sme v profesionálnom športe, prehrali sme, máme zemiakovú medailu. Papierovo sme sa chceli dostať do prvej štvorky, vykročili sme z tieňa. Mňa ako trénera mrzí, že nám niektoré veci nešli a chýbal tam správy drive za výsledkami zlepšením. Mladí sa zlepšili.“
 
 Po tesnej koncovke druhého dejstva sa domáci zlepšili (Zdroj: Veronika Mihaliková)
 
Peter Barták, nahrávač VK MIRAD UNIPO PREŠOV: „Myjava vyhrala zaslúžene, prvé dva zápasy jednoznačne. Myjava dnes prišla vyhrať, nechcela to naťahovať. Chceli sme potiahnuť sériu. Bohužiaľ, dnes hrala Myjava odvážne, my sme hrali na hranici možností. Mali sme taktiku, no vyhral lepší, gratulujem im“.
 
Martin Pipa, tréner VO TJ Spartak Myjava: „Dnešný zápas z prešovskej strany bol veľmi dobrý, musím ich pochváliť za bojovnosť. My sme hrali prvý set veľmi dobre a potom sa Prešov trafil do servisu. Prešov nám to sťažil a o to sú cennejšie bronzové medaily. Som rád, že sme sa v štvrtom a piatom sete sme sa vrátili do našej hry a konečne sme si dokázali prihrať a zároveň úspešne zaútočili. Teší ma, že sme dnes nezložili zbrane.“
 
Rozhodovali
 
Pavol Andrejčák, Miloslav Smolko, čiaroví: Maroš Sopko, Maroš Šturák
(15:45, TS) 
Diskusia
Pridať komentár