Bardejovská televízia cez víkend len na objednávku

1511x
23. Apríl 2024
Reštart lokálneho média potrebuje nielen peniaze
 Sledujte našu videoreportáž
 
Mestská s.r.o. Bardejovská televízna spoločnosť (BTV) v tomto roku oslavuje jubileum od vzniku. Za tridsať rokov, od 1994, sa vyšplhala medzi najstaršie a tvorivé miestne Tv na Slovensku. Vypestovala si rešpekt a renomé.
 
Aj poslanci MZ neboli spokojní
 
Ostatné činnosti BTV a existenčné problémy sa prejavili aj na mestskom zastupiteľstve. Nie všetci poslanci súhlasili s ich programom, ktorý ponúkajú.
 
Ako bývalému externému pracovníkovi mi nedá, aby som nereagoval na poznámky a návrhy, ktoré sa mi dostávajú, tak povediac, na ulici.
 
 
Navštevujem takmer všetky nielen spoločenské, ale najmä športové aj kultúrne podujatia. Bohatší program v našom Bardejove či blízkom okolí je v týždni od piatku do nedele.
 
Určite väčšia časť príspevkov by sa dala urobiť v tomto priestore. No cez týždeň do piatka sú podujatia v chudobnom režime. Ale sú.
 
Lenže práve v tom je problém. V rozhovore s manažérom popredného športového hokejového klubu, na otázku či pozvali BTV a kde je, som dostal odpoveď, že pracujú len do 16. hod a cez soboty a nedele nemajú zaplatené.
 
Pripomenieme si 30 rokov BTV len reprízami?
 
Neviem si predstaviť, aby lekár, šofér, či pekár povedal, že je víkend. Stredu, štvrtok máš voľno a cez víkend pracuješ s kamerou a mikrofónom. To bol môj dlhoročný príbeh.
 
Všetko, aj v BTV, je o peniazoch. Ale novinárska a spravodajská práca potrebuje oddanosť svojmu povolaniu a profesionálnemu rastu. Aké budú oslavy fungovania 30 rokov BTV, ťažko povedať. Na reštart sú potrebné nielen peniaze občanov mesta ale aj profesionáli so srdcom za kamerou.
(20:28, J. Ščerbík)
Diskusia
Pridať komentár