HBC Knights Bardejov postúpil do štvrťfinále playoff

1026x
24. Apríl 2024
HBC Knights Bardejov bodoval na turnaji základnej časti v extralige u18
 „My sme stále s celým trénerským štábom chlapcov motivovali, lebo hrali skvelé,"  zhodnotil tréner M. Gmitter (Zdroj: M. Gmitter)
 
Bardejov postúpil do štvrťfinále playoff, ktoré sa odohrá na jeden zápas 5.5. v Prešove proti Martinu. Následné v ten istý deň bude pokračovať prípadne semifinále/finále a tiež zápasy o 5-6 miesto.
 
„Čakal nás posledný turnaj základnej časti v extralige u18. Ak sme chceli postúpiť do play off potrebovali sme bodovať. Všetci sme boli pripravení dať zo seba maximum. A uskutočniť naplnenie nášho cieľa. Zvládli sme to úspešne a však, ešte plánujeme zabojovať a dať zo seba všetko,“ uviedol asistent trénera F. Baláž.
 
Prvý zápas 
 
„V prvom zápase turnaja sme nastúpili proti chalanom z Humenného obom družstvám išlo o postup do playoff. My sme potrebovali tento zápas vyhrať, čo chlapci potvrdili hneď od začiatku keď sa nám podarilo ísť do vedenia 1:0. Počas zápasu sme súperovi odskočili na skóre 3:0. Výborne chytal Halčisák, ktorý zastavoval všetky útoky súpera. Súperovi sa však podarilo znížiť 6.minút pred koncom zápasu na 3:1,“zhodnotil tréner M. Gmitter.
 
M. Gmitter pokračuje: „Necelé 3.minúty pred koncom zápasu sme išli do oslabenia 5na4. Čo trénerský tím z Humenného ešte využil „lišiackym ťahom“ kedy ďalší náš hráč na ihrisku mal zlú prilbu a zrazu sme hrali oslabenie 5na3 celé dve minúty. Aj takéto ťahy však k dôležitým zápasom patria a chalani z Humenného vedeli dôležitosť daného zápasu. Nám sa však podarilo ubrániť celé oslabenie aj formát keď súper siahol aj po odvolaní brankára a hral powerplay 6na3.“
 
 
Druhý zápas dňa 
 
 „V druhom zápase dňa sme narazili na Martin. V zostave sme urobili menšie zmeny, taktiež do bránky nastúpil 15-ročný Ždiňiak. Vedenia v zápase sa hneď v druhej minúte zmocnil Martin. Trvalo to však len pár minút, kedy na 1:1 znížil Cmar. No 10sekúnd nato išiel znovu súper do vedenia 2:1. Do konca prvého polčasu nám Martin odskočil na rozdiel dvoch gólov. 3:1. V prestávke sme si povedali čo a ako chceme hrať.“ popísal priebeh zápasu Matúš Gmitter.
 
Tréner ďalej dodáva: „Zlepšili sme pohyb a dostupovanie hráčov. Žiaľ inkasovali sme zbytočné góly. Z toho dva padli hneď po vyhratom vhadzovaní súpera a rýchlej strele. Toto musíme ešte zlepšiť. Súper nám zrazu odskočil na 7:1. Na našich chlapcoch však bolo vidieť, že behajú nevypúšťajú súboje. V závere zápasu sme svojou aktivitou korigovali skóre dvoma gólmi na konečných 7:3. Tento zápas nám ukázal, že vieme hrať vyrovnanú partiu aj so silnejšími mužstvami, len stále nás trápia také drobné chybičky, po ktorých dostávame zbytočné góly.“
 
 
Tretí zápas turnaja
 
„Do tohto zápasu sme už išli s tým, že sme vedeli že postupujeme do Play-off. Chlapcom sme však povedali, že dáme do neho všetko, ako do každého doterajšieho zápasu. V bráne sa znovu predstavil mladý Ždiniak. Súper ako Pruské chcelo a muselo potvrdiť rolu favorita. Hneď v prvej polovici zápasu sa dostali do vedenia 2:0. Z presilovky sme však znížili na 2:1 Milas. Druhý polčas sa Pruské s nami nemaznalo svojou aktivitou a hrou sa im podarilo odskočiť na 5:1,“ povedal tréner.
 
„My sme stále s celým trénerským štábom chlapcov motivovali, lebo hrali skvelé. Chceli sme, aby sa nesústredili na stav ale na svoju hru čo viedlo aj k druhému nášmu gólu 2:5. No v zápase už viac gólov nepadlo. Teší nás ale veľký posun od začiatku sezóny až po tento posledný turnaj. Osobne verím, že sme ešte nepovedali posledné slovo a súperi to vidia, že to nie je už ten Bardejov zo Septembra. Ale sú to chlapci, ktorí držia spolu a na ihrisku odovzdajú zo seba maximum,“ zhodnotil tréner M. Gmitter.
 
 Posledný turnaj
 
„Posledný turnaj základnej časti hodnotíme pozitívne. Nielen preto, že sme splnili náš cieľ postúpiť do playoff ale teší nás aj prístup hráčov, disciplína a herný prejav na tomto turnaji. Presadili sa mladší hráči čo im dúfam dodá sebavedomie, výborne chytali obaja brankári a celková hra už začína vyzerať lepšie. Chlapci videli, že môžu hrať vyrovnaný zápas aj s tými najlepšími a to ich motivuje podať čo najlepší výkon v playoff. Dúfame, že sa nám podarí pridať ešte aspoň jednu výhru v tejto sezóne na záverečnom turnaji kde sa rozhodne o konečnom umiestnení všetkých tímov,“ povedal asistent trénera F. Baláž.
(15:15, red.) 
Diskusia
Pridať komentár