Súťaž Vráťme knihy do škôl má svojich víťazov

1172x
26. Apríl 2024
Víťazi z Vráťme knihy do škôl z Košického kraja
 
Zo 7-tisíc zapojených bolo dokopy 616 z Košického kraja (Zdroj: FB Košický samosprávny kraj)
 
Aj deti a mládež z Košického kraja sa prihlásili do súťaže Vráťme knihy do škôl. V celoslovenskej konkurencii obstáli viac než výborne.
 
Zo 7-tisíc zapojených bolo dokopy 616 z Košického kraja, ten sa vďaka nim umiestnil v súťaži na 3. mieste v počte zapojených zo všetkých 8 krajov. Súťaž mala motivovať k čítaniu aj písaniu príbehov a odhaliť všetky tajné zákutia fantázie mladých východniarov. 
 
Kraj sa umiestnil na 3. mieste (Zdroj: FB Košický samosprávny kraj)
 
Toto sú prvotriedni čitatelia a spisovatelia v jednotlivých kategóriách:
 
Materské školy
 
Elizabeth Gondová z Materskej školy Hlavná ulica Krompachy, Stela Koverová zo SMŠ Tatranská 10 Košice a Tomáš Ján Timko zo ZŠ s MŠ Štefana Ďurovčíka Palín.
 
 
Základné školy
 
Aliya Khan zo Základnej školy Veľká Ida, Leo Marčák zo Súkromnej základnej školy Felix Košice a Juraj Kocúr z Gymnázia Javorová 16 Spišská nová Ves.
 
Stredné školy
 
Oleksandr Bohinskyi z Gymnázia Opatovská cesta 7 Košice, Patrícia Ballová z Gymnázia Komenského 32 Trebišov a Tomáš Kisty z Gymnázia Komenského 32 Trebišov.
 
 
 Súťaž mala motivovať k čítaniu aj písaniu príbehov (Zdroj: FB Košický samosprávny kraj)
 
Knižný anjel
 
Michaela Radvanová zo Základnej školy Veľká Ida, Mgr. Viktória Figuľová z Gymnázia, Trebišovská 12 Košice a RNDr. Réka Kosztyuová zo Základnej školy s vyučovacím jazykom maďarským – Alapiskola Čierna nad Tisou.
 
Najaktívnejšia škola
 
Gymnázium Trebišovská 12, Košice, Základná škola Veľká Ida a Gymnázium Opatovská 7, Košice.
 
Špeciálne ocenenie sa dostalo aj dvom spisovateľkám, ktoré zabodovali na celoslovenskej úrovni
 
Miriam Molnárová za písanie (5. roč. ZŠ) získala 3. miesto – Spojená škola sv. Košických mučeníkov a Justína Takáčová za písanie (9. roč. ZŠ) získala 1. miesto – ZŠ sv. Košických mučeníkov.
(9:45, red.)
Diskusia
Pridať komentár