Bardejovská polícia rieši tri prípady rodičov, ktorí deťom umožnili nechodiť do školy

1767x
30. Apríl 2024
Zákonní zástupcovia detí im umožnili viesť záhaľčivý život
 Povinná školská dochádzka V zákone o rodine sú rodičia povinní starať sa o svoje dieťa a to aj s ohľadom na jeho povinnú školskú dochádzku. Ilustračná fotografia. (Zdroj: Polícia SR - Prešovský kraj)
 
Byť rodičom prináša mnoho povinností a dohliadnuť na povinnú školskú dochádzku svojich ratolestí rozhodne patrí medzi ne, upozorňuje polícia. V zákone o rodine sú rodičia povinní starať sa o svoje dieťa a to aj s ohľadom na jeho povinnú školskú dochádzku. 
 
30-ročná žena a 32-ročný muž z obce Zborov, boli obvinení z trestného činu ohrozovanie mravnej výchovy mládeže. Ako rodičia v priebehu minulého školského roku ako aj počas tohto školského roku nedbali o pravidelnú školskú dochádzku svojej 8-ročnej dcéry. Ako žiačka miestnej základnej školy celkovo vymeškala 185 vyučovacích hodín, ktoré neboli ospravedlnené.
 
 
Aj 25-ročná mama z obce Zborov bola obvinená z uvedeného trestného činu. Jej 11-ročná dcéra nenavštevovala základnú školu pravidelne a tak počas školského roka vymeškala 141 vyučovacích hodín. 13-ročná slečna i jej 15-ročná sestra zo Zborova si z nepravidelného chodenia do školy ťažkú hlavu nerobili.
 
Mladšia vymeškala 117 vyučovacích hodín a staršia 180. Ich 38-ročný otec, ako zákonný zástupca si teda neplnil povinnosť vyplývajúcu mu zo zákona a nedohliadol na pravidelnú školskú dochádzku svojich dcér.
 
Povereným príslušníkom Obvodného oddelenia Policajného zboru v Raslaviciach bolo aj jemu vznesené obvinenie z trestného činu ohrozovanie mravnej výchovy mládeže.
(11:15, red.)
Diskusia
Pridať komentár