VIDEO | Prezidentka navštívila Zborov

1286x
30. Apríl 2024
Prezidenta v obci Zborov
Pozrite si našu videoreportáž
 
Zuzana Čaputová sa po piatich rokoch vrátila do Zborova. Ocenila výstavbu domov v rómskej komunite, novú materskú školu aj komunitné centrum.  
 
„Je to tak, že som sa vrátila do Zborova po piatich rokoch, pretože už v roku 2019 ma táto obec zaujala svojou výnimočnosťou a po tých piatich rokoch musím skonštatovať, že obec Zborov ukazuje celému Slovensku akým spôsobom sa viaceré problémy dajú riešiť, ako sa dá úspešne pomôcť a dobre manažovať problém generačnej chudoby,“ uviedla Zuzana Čaputová, prezidentka SR.
 
„Moju dnešnú návštevu sme začali v osade, v blízkosti obce, kde sa budujú nové domčeky. Je to skvelý projekt, ktorý som už navštívili aj v iných obciach na Slovensku. Potom som navštívila materskú školu – nedávno dobudovanú a potom komunitné centrum,“ priblížila návštevu Zborova Z. Čaputová.
 
 „Táto obec ma zaujala svojou výnimočnosťou,“ uviedla Z. Čaputová (Zdroj: AHOJ TV)
 
„Pre nás je to obrovská pocta, ako pre obec, tak aj pre mňa a celkovo pre ľudí v obci Zborov, pretože pani prezidentka, ako bolo povedaná, bola u nás už v roku 2019 a prišla aj dnes sa pozrieť hlavne kvôli výsledkom našej práce, ale aj práce organizácii mimovládnych, ktoré u nás pôsobia. Pred tým tu bol prezident Ludvik Svoboda a potom tu bola dva krát pani prezidentka Čaputová. Vážime si, že je zapísaná v našej histórii obce,“ vyjadril sa Ján Šurkala, starosta obce.
 
 Pre mňa je vzácne stretnúť skvelých ľudí," uviedla Z. Čaputová (Zdroj: AHOJ TV)
 
„Pred tými piatimi rokmi aj dnes som sa stretla s ľuďmi, ktorí reprezentujú projekt OMAMA. Je to projekt, ktorý je slovenský unikát a zaujal mnoho krajín sveta. Už dnes je úplne jasné, že dedičky, ktoré prešli týmto programom, či v predškolskom veku, ale sú už aj prví školáci, majú lepšie výsledky, sú lepšie začleniteľní a prináša to konkrétnu životnú zmenu pre celú túto komunitu,“ informovala prezidentka SR.
 
„Naozaj obec Zborov ukazuje celému Slovensku ako sa veci, témy a výzvy, ktoré sa zdajú byť ťažko riešiteľné, dajú úspešne riešiť. Pre mňa je vzácne stretnúť skvelých ľudí v rôznych kútoch Slovenska, ktorí napriek problémom, napriek horším východiskovým pozíciám na štartovacej čiare dokážu robiť skvelé veci,“ dodala na záver Z. Čaputová.
(16:00, red.)
Diskusia
Pridať komentár