Týždeň dobrovoľníctva v Prešovskom kraji

1052x
09. Máj 2024
 Staň sa hrdinom malých veľkých skutkov
 Týždeň dobrovoľníctva (Zdroj: Mesto Bardejov - oficiálna stránka)
 
Dobrovoľníci a dobrovoľníčky z Prešovského kraja, prihláste sa do Týždňa dobrovoľníctva 2024. Prešovské dobrovoľnícke centrum v spolupráci Platformou dobrovoľníckych centier a organizácií oficiálne spustilo prihlasovanie dobrovoľníkov a dobrovoľníčok do 16. ročníka celoslovenskej kampane Týždeň dobrovoľníctva.
 
Tá nielen, že prinesie do Prešovského kraja širokú ponuku dobrovoľníckych aktivít, ale jej organizátori veria, že osloví aj množstvo dobrovoľníkov, ktorí pomôžu naplniť jej tohtoročný regionálny odkaz v duchu hesla „Staň sa hrdinom malých veľkých skutkov.“ Uskutoční sa od 20. do 26. mája 2023. Do kampane sa doposiaľ prihlásilo viac než 240 organizácií z celého Slovenska.
 
Jednorazové dobrovoľnícke aktivity
 
V Prešovskom kraji si môžete vybrať z pestrej ponuky jednorazových dobrovoľníckych aktivít, kde je potrebné pomôcť. Pripravujú ich neziskové organizácie, občianske združenia, školy, centrá voľného času, knižnice, múzeá, zariadenia pre seniorov, domovy sociálnych služieb, samosprávy a ďalšie.
 
 
„Tie najmilšie činy sa často dejú nenápadne. Chcú ukázať, že ľuďom záleží na svojom okolí. Príležitosť vyskúšať si dobrovoľníctvo, venovať svoj čas, spoznať organizácie a ľudí, ktorí myslia popri vlastných potrebách i na druhých, je priestorom na získanie ozajstného pocitu hrdinov a hrdiniek,“ uvádza Alexandra Rusňáková, koordinátorka Týždňa dobrovoľníctva v Prešovskom kraji.
 
Kampaň tento rok prináša možnosť hravým spôsobom využiť prvky virtuálnej reality a fotografií, v rámci ktorých sa dobrovoľníci stávajú superhrdinami (nielen) v čarovnom plášti. Program na každý deň v rámci Týždňa dobrovoľníctva nájdete na www.tyzdendobrovolnictva.sk.
 
Vyberiete si aktivitu, ktorá Vás zaujme priamo v okolí a na webe sa na ňu priamo prihlásite. Každá aktivita je limitovaná obmedzeným počtom dobrovoľníkov a dobrovoľníčok, pričom prihlasovanie je možné najneskôr do dvoch dní pred jej konaním.
 
Partneri v Prešovskom kraji
 
Mesto Prešov, Prešovský samosprávny kraj, OC Novum, OC Eperia, reklamná agentúra HejDUDE, Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu, Platforma dobrovoľníckych centier a organizácií, Nadácia centra pre filantropiu a Nadačný fond Kaufland.
(9:50, red.)
Diskusia
Pridať komentár