Deň víťazstva nad fašizmom

1481x
14. Máj 2024
   Žiaci si pripomenuli Deň víťazstva nad fašizmom
 Prezentácia sa konala v priestoroch židovského suburbia a synagógy v Bardejove (Zdroj: FB Stredná odborná škola ekonomiky, hotelierstva a služieb Jána Andraščíka)
 
Dňa 8. 5. 2024 si na SOŠ ekonomiky, hotelierstva a služieb Jána Andraščíka pripomenuli Deň víťazstva nad fašizmom a zároveň ukončenie druhej svetovej vojny v Európe.
 
Pri tejto príležitosti sa žiaci I. E triedy zúčastnili prezentácie židovského kultúrneho dedičstva pod názvom Žili medzi nami - Židia v Bardejove, ktorú zorganizovalo Šarišské múzeum, Prešovský samosprávny kraj a OZ Vita in suburbium. Prezentácia sa konala v priestoroch židovského suburbia a synagógy v Bardejove.
 
 Prednášal p. Hudák (Zdroj: FB Stredná odborná škola ekonomiky, hotelierstva a služieb Jána Andraščíka)
 
Žiaci mali možnosť vypočuť si výklad p. Hudáka, ktorý je predsedom OZ Vita in suburbium a židovskou problematikou v Bardejove sa zaoberá už dlhé obdobie. Následne si prezreli jednotlivé priestory a aj mnohé nové predmety týkajúce sa židovského kultúrneho dedičstva. Nemali by sme zabudnúť na to, že aj Židia tvorili v minulosti časť obyvateľstva a komunity v našom meste.
(8:45, red.)
Diskusia
Pridať komentár