Počas kontroly na cestách Košického kraja nafúkali ďalší vodiči

1223x
14. Máj 2024
 Policajti sa znova zamerali na alkohol  
 Vodiči znova fúkali (Zdroj: FB Polícia SR - Košický kraj)
 
S neohlásenými, avšak avizovanými kontrolami polícia neskončila, a tak včera (13.5.) od 5. hodiny ráno opäť vo zvýšenom počte vyrazili na cesty v Košickom kraji.
 
Prioritne sa zamerali na dodržiavanie zákazu požitia alkoholu a iných návykových látok u vodičov nákladných motorových vozidiel a u vodičov hromadnej prepravy osôb, ale nevynechali ani technický stav, rýchlosť jazdy či použitie bezpečnostných pásov. Z celkového počtu 1439 dychových skúšok počas celej doby trvania akcie bolo 8 pozitívnych.
 
Sedem vodičov motorových vozidiel (5 vodiči osobných áut a dvaja vodiči nákladných vozidiel) malo pozitívnu hodnotu dychovej skúšky. Jeden z vodičov „nafúkal“ viac ako 1 promile a "nafúkal" aj jeden cyklista, ťažkú nohu na plyne malo 25 vodičov, 30 neboli pripútaní bezpečnostným pásom, v 12 prípadoch bol technický stav vozidla nevyhovujúci a 4 vodiči počas jazdy telefonovali.
 
 
V uplynulom (19.) týždni policajti pri kontrolách na cestách v Košickom kraji odhalili 38 vodičov dopravných prostriedkov. 23 nezodpovedných vodičov motorových vozidiel, ktorí si sadli za volant auta pod vplyvom alkoholu, z nich 11 mali v dychu viac ako 1 promile, čím sa dopustili trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.
 
Samozrejme, týmto vodičom bol na mieste zadržaný vodičský preukaz a ďalšia jazda zakázaná. Nezaostávali ani vodiči nemotorových vozidiel, 15-ti nafúkali. Zaznamenali 28 dopravných nehôd, pri ktorých sa 5 ľudí zranilo ťažko a 16 utrpelo ľahké zranenie. Pri jednej nehode „asistoval“ alkohol.
(9:30, KRPZKE)
Diskusia
Pridať komentár