Košické NTC už slúži tenistom a bedmintonistom

1383x
15. Máj 2024
NTC už slúži tenistom a bedmintonistom
 Základom nového NTC je 6 kurtová tenisová hala (Zdroj: FB Košice - Mesto Košice)
 
Výstavba NTC trvala od júna 2022 do apríla 2024. Celkové investičné náklady na stavebné práce predstavovali 15,3 milióna eur bez DPH.
 
Na financovaní sa so 60 percentami podieľa ministerstvo financií SR a po 20 percent akcionári spoločnosti NTC Košice: Slovenský tenisový zväz (51%) a mesto Košice (49%). Mesto financovalo výstavbu vkladmi do základného imania spoločnosti v rokoch 2021 - 2024 v celkovej sume 2,94 milióna eur. Na slávnostnom otvorení sa zúčastnili aj mladé nádeje z košického Tenisový klub Mladosť Košice.
 
 Súčasťou areálu je aj 8 vonkajších antukových tenisových kurtov (Zdroj: FB Košice - Mesto Košice)
 
V NTC budú počas tréningov, či zápasov naplno zarezávať aj oni. Denne by sa tam malo vystriedať 300-500 osôb. Zhruba do 16.00 hod. sa tam bude pripravovať mládež, ktorú vo večerných hodinách vystrieda verejnosť. Základom nového NTC je 6 kurtová tenisová hala, v ktorej sa počíta s využitím spravidla 3 kurtov pre tenis a na zvyšných 3 kurtoch bude dočasne položených 14 bedmintonových povrchov.
 
V pripojenej trojpodlažnej prevádzkovej budove budú na prvom podzemnom podlaží šatne, hygienické zariadenia a fyzioterapia, na prvom nadzemnom podlaží recepcia, kancelárie, reštaurácia a obchodný priestor. Na druhom nadzemnom podlaží vznikla prevádzka fitness centra so zázemím. Súčasťou areálu je aj 8 vonkajších antukových tenisových kurtov a detské ihrisko. Pre návštevníkov bude k dispozícii 85 parkovacích miest.
(8:20, red.)
Diskusia
Pridať komentár