PSK posilňuje spoluprácu s biznis sektorom

1483x
16. Máj 2024
PSK posilňuje spoluprácu s biznis sektorom
 Kľúčovými boli vzdelávanie a špeciálne to duálne (Zdroj: FB Prešovský samosprávny kraj)
 
Biznis raňajkami s podnikateľským sektorom - konkrétne vyše dvadsiatkou firiem z okresu Prešov, ktoré zamestnávajú nad 50 ľudí, odštartovali nový koncept spolupráce.
 
V rámci svojich kompetencií chce PSK zacieliť na podporu biznis sektora v regióne a prispieť k jeho ďalšiemu rozvoju. Do spolupráce pritom pozývajú aj akademickú sféru, vedu a výskum so zámerom rozšíriť ju i na neziskový sektor. Spoločne otvorili hneď viacero tém. Kľúčovými boli vzdelávanie a špeciálne to duálne, ale aj možnosti zapájania sa do štátnych výziev čerpania eurofondov.
 
 Odštartovali nový koncept spolupráce (Zdroj: FB Prešovský samosprávny kraj)
 
V centre záujmu bola tiež dopravná infraštruktúra, ľudské zdroje a zamestnávanie ľudí z marginalizovaných rómskych komunít. Výsledkom spolupráce má byť zlepšenie podnikateľského ekosektora a zvýšenie počtu pracovných miest v kraji.
 
Prepojením na oblasť vedy a výskumu sa majú tiež okrem sekundárneho hospodárstva podporiť aj inovácie a startupy. Spoluprácu chcú posilniť i cez aktuálnu projektovú ideu, ktorá má napomôcť vytvoriť v kraji tzv. regionálny inovačný ekosystém.
(9:20, red.)
Diskusia
Pridať komentár