Vnútroblok na KVP v Košiciach dostal novú oddychovú zónu a športové plochy

1150x
16. Máj 2024
Vo vnútrobloku na KVP vznikla oddychová zóna a športové plochy
Tých najmenších potešia nové herné prvky na detských ihriskách (Zdroj: FB Košice - Mesto Košice)
 
Vo vnútrobloku Jasuschova – Bauerova na Sídlisku KVP pribudla v rámci projektu "Regenerácia vnútroblokov v meste Košice" zeleň aj športové plochy.
 
Vznikla celoročná oddychová zóna s dôrazom na voľnočasové aktivity a rekreačný šport. Obyvatelia sídliska už môžu naplno využívať nové športoviská na kolektívne športy ako basketbal, hokejbal, futbal, florbal. Pribudli aj stoly na ping pong.
 
 Pribudli aj stoly na ping pong (Zdroj: FB Košice - Mesto Košice)

Tých najmenších potešia nové herné prvky na detských ihriskách, lezecká stena či relax zóna s hojdacími sieťami a ďalšie prvky. Súčasťou projektu boli aj viaceré bezbariérové riešenia. Vybudovali sa tiež nové prístupové chodníky, pribudli tu lavičky a mobiliár, vysadili sa stromy a ďalšia zeleň.
 
  Celoročná oddychová zóna (Zdroj: FB Košice - Mesto Košice)
 
Práce boli ukončené v závere apríla, aktuálne prebieha preberacie konanie. Pôvodným zhotoviteľom bola spoločnosť Eurobau. Sadovnícko-architektonickú revitalizáciu vnútrobloku Jasuschova – Bauerova na Sídlisku KVP nakoniec dokončila spoločnosť USD Lučenec.
 
Celkové náklady na realizáciu projektu predstavovali sumu 484 750 eur s DPH. Projekt bol financovaný z eurofondov so spoluúčasťou mesta.
(11:00, red.)
Diskusia
Pridať komentár