VIDEO | Beh májovým Tulčíkom

1513x
16. Máj 2024
Beh májovým Tulčíkom
 Pozrite si našu videoreportáž
 
Obec Tulčík pripravila už sedemnásty ročník bežeckých pretekov. Súťažilo sa v štyroch kategóriách: Trénovaní vytrvalci na osem kilometrov, domáci rekreační bežci i dorastenci na dva kilometre a žiaci na 250 metrov.
 
„Robíme to pre našich ľudí predovšetkým, pre naše deti, pre mládež, strednú a staršiu generáciu, aby sa mohli stretnúť, trochu si zašportovať, trošku byť v krásnom prostredí, ktoré tu je. Žijeme tu radi, to znamená, že aj toto patrí k nášmu životu,“ povedal Peter Kopčák, starosta obce Tulčík.
 
„Výnimočné je v tom, že je to tu také rodinné, že tí ľudia sa poznajú, stretnú sa tu bežci, ktorí sa poznajú a je to taká príjemná atmosféra,“ uviedol Michal Galik, účastník behu májovým Tulčíkom.
 
 Beh májovým Tulčíkom je tohtoročným prvým športovým podujatím v obci (Zdroj: AHOJ TV)
 
Aj tohto ročníka sa zúčastnili celé rodiny, od najmenších až po najstarších. Tradičné podujatie sa nesie v priateľskej atmosfére, čomu dopomáha aj zaujímavá trať a množstvo fanúšikov.
 
„Máme tu takú rodinu Tomečkovcov, ktorí tradične behajú. Ich otec má vyše 60 rokov a stále aktívne behá a jeho synovia dosahujú veľmi dobré výsledky. Pred pár týždňami sa jeho syn zúčastnil behu v Bratislave, bol to beh okolo Devína a tam skončil na 2. mieste,“ prezradil starosta obce.
 
„Bežia sa 4 kolá, čo je 8 kilometrov a je to aj taká osmička, čo sa týka profilu trate. Trať sa vlní, je tu aj klesanie aj stúpanie, čiže veľmi zaujímavá technická trať. Každý, kto beží, tak si treba dobre rozložiť sily, aby ste po prvom kolo to nemali tak, že nevládzete,“ vysvetlil Jaroslav Tomeček, účastník behu májovým Tulčíkom.
 
 Medaily pre bežcov (Zdroj. AHOJ TV)
 
„Mám ten beh veľmi rád a je to celkom príjemný beh. Tá osmička je taká rýchla, takže mám to celkom rád,“ vyjadril sa Emil Fučo, víťaz behu z MTC Vyšná Šebastová.
 
„Technicky bola ťažšia tým, že boli zákruty a kopce. Prvýkrát som v tejto dedinke a je tu veľmi pekne, veľmi pekná príroda, tak pozitívne,“ priblížila Laura Piliarová z Prešov running team.
 
Beh májovým Tulčíkom je tohtoročným prvým športovým podujatím v obci, počas leta sa ešte uskutoční zaujímavý futbalový zápas vyšného proti nižnému koncu spojený so skvelou zábavou.
(13:30, red.)
Diskusia
Pridať komentár