VIDEO | Stretnutie s Veronikou Cifrovou Ostrihoňovou na východe Slovenska

1473x
16. Máj 2024
Stretnutie s Veronikou Cifrovou Ostrihoňovou v Bardejove
 Pozrite si našu videoreportáž
 
V rámci série spoločných posedení Sadneme si? zavítala do Bardejova dlhoročná novinárka bojujúca za práva zraniteľných Veronika Cifrová Ostrihoňová.
 
Známa moderátorka sa rozhodla kandidovať do Európskeho parlamentu na kandidátke strany Progresívne Slovensko. O politike, ale aj o súkromnom živote sa porozprávala s Ivanou Brillovou a s mnohými Bardejovčanmi.
 
„Ja mám veľmi pozitívnu energiu z toho, že ľudia chodia na naše podujatia, že sa zaujímajú, pýtajú, a že sa s nami rozprávajú. To je pre mňa znakom toho, že nerezignovali na spoločenský a verejný priestor a na svoju úlohu v ňom,“ povedala Veronika Cifrová Ostrihoňová.
 
Podľa Veroniky Cifrovej Ostrihoňovej sa obyvateľom Slovenska nepáči, že vládni predstavitelia sa ľuďom venujú, len ak chcú niečo dosiahnuť a keď pred voľbami potrebujú ich hlas.
 
 O politike, ale aj o súkromnom živote sa porozprávala s Ivanou Brillovou (Zdroj: AHOJ TV)
 
„Ľudia si uvedomujú, že je dôležité byť aktívny a zároveň sa im nepáčia, to veľa krát počúvam a posilňuje to aj moje rozhodnutie, že som išla do tej politiky a do toho kandidáctva, že už im lezie na nervy tá agresívna, polarizujúca taká tá nahnevaná komunikácia, kde sa navzájom ľudia obviňujú a hádžu jeden na druhého koho je čo chyba, pričom akokeby chýba ten moment prevziať zodpovednosť za to. Vlády Róberta Fica tu boli 12 rokov, tak je pomerne úsmevné vyhovárať sa na 5 mesiacov úradníckej vlády Ľudovíta Ódora,“ vyjadrila sa moderátorka.
 
Štvorka na kandidátke strany PS do Eurovolieb si myslí, že je dôležité stretávať a rozprávať sa s obyvateľmi nielen pred voľbami. Aj takéto stretnutia ako v Bardejove jej dodali mnoho energie do ďalšej politickej práce.
 
 Myslí, že je dôležité stretávať a rozprávať sa s obyvateľmi nielen pred voľbami (Zdroj: AHOJ TV)
 
„Vidíme tu volebnú mapu a ja si myslím, že keď sa budeme rozprávať a chodiť aj do miest, kde je takáto nálada, tak to môže len pomôcť. Či to je najprv 20 ľudí, 60 alebo 100, oni sa budú rozprávať medzi sebou. Mojou misiou v politike je nie len reprezentovať tú pokojnú a hodnotovú politiku, ale naozaj ľudí počúvať, pretože ja som sa naozaj živila do teraz tým, že som kládla otázky, a že som musela vedieť počúvať a rada som počúvala a to by som si chcela zanechať. Vidím to ako výhodu aj teraz, že sa s ľuďmi rozprávam, ľudia mi povedia a ja si to chcem pamätať, myslieť na to a nie sú to len také frázy,“ uviedla novinárka bojujúca za práva zraniteľných.
 
„Ešte nemám taký ten model, ktorý vidíme u niektorých politikov, že len porozprávať tie naučené veci a 13-krát zopakovať. Mňa úprimne zaujíma ako sa ľudia na Slovensku majú. Ja keď som pôsobila v médiách, tak som precestovala celé Slovensko kvôli pracovným udalostiam a ja viem, že ono je láskavejšie, empatickejšie a rôznorodejšie ako to, čo nás dnes reprezentuje a reprezentáciou takéhoto Slovenska by som chcela byť ja,“ dodala moderátorka a novinárka.
(14:45, red.)
Diskusia
Pridať komentár