Fico musel podstúpiť ďalšiu operáciu. Premiérov stav je naďalej veľmi vážny

1824x
17. Máj 2024
Robert Fico absolvoval ďalší chirurgický zákrok, ktorý trval necelé dve hodiny
 Lekárske konzílium by malo v pondelok rozhodnúť o ďalšej liečbe či prípadnom prevoze predsedu vlády. (Zdroj: FB)
 
Premiérov stav je naďalej veľmi vážny. Informoval o tom vicepremiér a minister obrany Robert Kaliňák (Smer-SD).

„Tento zákrok umožnil, aby mohla prebehnúť kontrola a aj hojenie jednotlivých strelných poranení,“ povedal Kaliňák. Zároveň verejnosť ubezpečil, že chod krajiny nie je zastavený, jednotlivé ministerstvá vykonávajú svoje úlohy aj naďalej.

Úrad vlády SR zároveň apeluje na médiá, politikov a verejnosť, aby pri uvádzaní stanovísk vychádzali výlučne z oficiálne komunikovaných informácii a overovali si fakty.
 
Premiérov stav je naďalej veľmi vážny. (Zdroj: FB) 

„Po včerajšej tlačovej konferencii členov vlády SR a bezpečnostných zložiek sa v mediálnom priestore objavili nesprávne a zavádzajúce informácie. Nesprávne, zavádzajúce či klamlivé stanoviská alebo špekulácie obzvlášť z relevantných médií nepomáhajú k upokojeniu situácie na Slovensku. Práve naopak. Zbytočne prispievajú k napätiu a ďalšiemu rozdeľovaniu spoločnosti,“ vyhlásil úrad vlády a súčasne požiadal médiá, aby obmedzili diskusie na stránkach a sociálnych sieťach a upustili od relácií s konfrontačným či konfliktným obsahom týkajúcich sa atentátu na premiéra.

Fakultná nemocnica s poliklinikou F.D.Roosevelta Banská Bystrica informovala na sociálnej sieti, že koordinuje informácie o zdravotnom stave premiéra s Úradom vlády SR. Ako ďalej informovala, hospitalizácia ústavného činiteľa pre nich predstavuje veľkú výzvu i zodpovednosť, ku ktorej pristupujú s rešpektom.
 
 Fico musel podstúpiť ďalšiu operáciu. Premiérov stav je naďalej veľmi vážny. (Zdroj: FB)

„Starostlivosť o každého nášho pacienta je pre nás prioritou, rovnako ako zachovávanie jeho súkromia. Zároveň si uvedomujeme, že v tomto prípade ide o jedného z najvyšších ústavných činiteľov, a preto akúkoľvek komunikáciu o zdravotnom stave premiéra koordinujeme s Úradom vlády SR,“ napísala nemocnica.

Verejnoprávne médium RTVS v piatok ráno informovalo, že lekárske konzílium by malo v pondelok rozhodnúť o ďalšej liečbe či prípadnom prevoze predsedu vlády.
(14:00, red.)
Diskusia
Pridať komentár