Bardejovčania konečne vyhrali, rozstrieľali Rimavskú Sobotu

2437x
20. Máj 2024
Body ostali doma
Po zápase bol spokojný aj šéf bardejovského futbalu Stanislav Soroka 
 
Partizáni dosiahli prvé víťazstvo na domácej pôde v jarnej časti. Favorizovanú Rimavskú Sobotu, na lavičke s bývalým excelentným útočníkom Eugenom Barim, rozstrieľali vysoko 5:1.
 
Pred týmto ligovým ročníkom sa MŠK netajil ambíciou postúpiť. Na jar však predviedol osem zápasovú sériu so ziskom len jedného bodu a o postupe už uvažovať nemôžu.
 
MŠK boli v úvode lepší, behavejší, presnejší, rýchlejší. Dobre kombinovali a niekoľkokrát pohrozili. Ani domáci však nehrali zle a so súperom držali krok.
 
Zápas sa zlomil v dvoch minútach
 
V 35. otvoril skóre, po závare pred bránou, Berecký a o dve minúty neskôr skóroval Darwin. Domáci prevzali iniciatívu a prvý polčas dotiahli bez problémov do víťazného konca.
 
V druhej časti hry boli hostia nervóznejší. Snažili sa vyrovnať, avšak koncovka, našťastie pre domácich, viazla. Naopak Partizánom sa vydarilo všetko a postupne pridávali gól za gólom. V 68. minúte bolo už 5:0.
 
 
Namiesto Marcinka prišiel na ihrisko Hric. Vydržal tam však len 13 minút a po druhej žltej a následnej červenej karte sa pobral do šatne.
 
Futbalisti z Gemera mali výhodu takmer pätnásť minútovej presilovky, ale dokázali z nej vyťažiť len skorigovanie skóre, keď ich jediný gól strelil v závere Matej.
 
Partizáni predviedli najlepší výkon jarnej časti a vyše 250 divákov konečne odchádzalo z mestského štadióna spokojných. Boj o záchranu však pokračuje. Na Bardejovčanov čaká ešte vonku Námestovo a Spišské Podhradie, doma Stropkov.
 
Partizán Bardejov BŠK – MŠK Rimavská Sobota 5:1 (2:0)
Góly: Berecký 2, Darwin 2, Stachura – Matej
Rozhodovali: Benedik, Havira, Holp. ŽK: Kukulský, Hric, J. Kukulský (tréner), Berecký - Lupták. Vargic, Rakyta. ČK: 77. Hric (Bardejov, po 2 ŽK), 250 divákov
 
Bardejovčania nastúpili v tejto zostave: Varešinský – Mbang, Kukulský (90. Šalata), Velasquez (90. Zamborský), Marcinek 64. Hric), Darwin (64. Hanuščák), Makeľ, Šott (81. Tkáčik), Stachura, Berecký, Mena
 
V utorok 21. 5. sa začínajú ME U17 na Cypre
 
V našej reprezentácii je aj odchovanec kľušovského futbalu Denis Valko. Prvým súperom našej reprezentácie bude Švédsko, nasledujú Taliansko a Poľsko. Zo skupiny postupujú prví dvaja.
 
Tatran Prešov opäť nezvládol záver sezóny a po prehre v Humennom stratil nádej na baráž do najvyššej súťaže.
 
Do baráže o prvú ligu postúpila Petržalka. O druhom účastníkovi sa rozhodovalo medzi Michalovcami a Košicami. Úspešnejší boli Košičania a tak aj na Zemplínčanov čaká dvojzápas o zachovanie ligovej príslušnosti.
(8:54, P. Cingel)
Diskusia
Pridať komentár